понеділок, 20 листопада 2017 р.

Читальний зал ЦМБ ім. Т. Шевченка запрошує



Шановні книголюби! 

Запрошуємо вас по книжкові новинки! 

До читального залу надійшли нові видання.





Галина Дацюк «Янголи небесної чоти»

Це збірка втілених в слові передач Радіо Культура – інтерв’ю з культурними й суспільними діячами, серед яких Анатолій Дімаров, Микола Стороженко, Євген Сверстюк, Ольга Богомолець, Леся Горова, Євген Нищук та інші. 






Сергій Білокінь «Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917-1941 рр.»

 Іван Дзюба назвав цю працю «головною книгою» Сергія Білоконя – невтомного дослідника і аналітика документального матеріалу. У виданні - широке висвітлення і викриття явищ доби національної Катастрофи: слідчі справи (причини появи, склад, вплив слідчого на текст протоколів тощо); історія совєцької цензури; історіографія часів терору; ліквідаційні класифікації; сексоти; Соловки; «Спілка визволення України»; нищення різних прошарків суспільства… Книга, яку повинен прочитати кожен українець. 


Вахтанг Кіпіані (укладач) «Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті» 

Під обкладинкою цього видання зібрані статті про суперечливі події ХХ століття в історі польського та українського народів (ОУН, УПА, Армія Крайова, трагедія Волині 1943 року, операція «Вісла» 1947 року - про ці та інші теми ви зможете прочитати тут, зокрема, чому Василь Стус писав, що хотів би бути поляком).



Володимир Тиліщак «1930. У.С.Р.Р. Повстання»

1930 року напередодні Голодомору Україною прокотилася хвиля селянських мирних протестних виступів та збройних повстань проти розкуркулення та колективізації. Вперше опубліковано імена учасників повстань.






Валерій Шевчук «На березі часу. Ті, котрі поруч: Спогади про митців і вчених»

Василь Яременко, Олекса Мишанич, Роман Корогодський, Василь Скуратівський, Гелій Снєгірьов, Юлій Коцюбинський, Опанас Заливаха… - про цих (і не тільки) видатних українців йдеться у книзі Валерія Шевчука. До того ж, тут ви зможете знайти безліч маловідомих фактів про ці особистості та епоху. 


 
«Велика українська енциклопедія»

Перше за роки незалежності універсальне багатотомне енциклопедичне видання. Наразі ми отримали перший том, чекаємо на продовження. 








Чекаємо на вас!


Наталія Устименко,
відділ читальних залів ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар