неділю, 12 жовтня 2014 р.

Штани продай, а книгу - видай!

«Штани продай, а книгу – видай» - такий девіз
у сумського письменника Миколи Власова



7 жовтня у Сумській міській бібліотеці ім.Шевченка пройшла презентація книг Миколи Григоровича Власова – феноменальної і багатогранної особистості.
 


Письменник М. Власов та Мартюшова О.В., заст. директора Сумської ЦБС

Пише російською мовою. За своє життя і власним коштом видав 26 книг. А до Спілки письменників не прийняли, бо охочіше беруть туди молодь та україномовних літераторів.




Власов-письменник. Жанри, в яких працює Микола Григорович: Фантастика, Пригоди, Детективи, Наука, Медицина, Драматургія, Поезія.

Власов-художник, фотограф. У 1971 році відкрив перше у Сумах ательє кольорової фотографії, а на Сумському фарфоровому заводі першим запровадив кольоровий деколь у виробництво. Пише картини.

Власов-геодезист. Працював у геологорозвідці старшим фотограмметристом, у горах Сіхоте-Аліня знайшов олово, об’їздив увесь Радянський Союз.

Власов-журналіст. Член Національної спілки журналістів України, працював у сумських газетах «Ленінська правда» та «Діалог».

Власов-медик. займається вирощуванням кореня женьшеню (раніше працював над цим із Зіновієм Красовицьким). На власному сайті пропагує здоровий спосіб життя та оздоровлення женьшеневими ліками (http://www.ginseng.sumy.ua/Life_remedy.htm).

Підозрюємо, що це далеко не повний перелік талантів та захоплень Миколи Григоровича, якому зараз (дай Бог здоров’я і надалі) – 82 роки!

В ході презентації автор розповідав про свої останні книги: «Тайна професора Щ…», «Щ… и дельфин Синго», «Империя банды Шамана», «БАМлаг» та ін. 

Кожна його книга – це цілий світ, ціле життя, яке прожили автор та суспільство, - тим вони й цікаві читачеві. Своїми творами автор прагне передати власні знання й досвід усім бажаючим. Навіть Юрій Царик відзначав, що книги Миколи Григоровича дуже цікаво читати.


М.Власов читає уривок із своєї книги


Також виступали Олексій Дерев’янко – сумський поет та видавець і Володимир П’янков – сумський письменник, поет. 


Микола Власов дарує свою книгу Володимиру П"янкову

Володимир П’янков, який познайомився з Миколою Власовим якраз на цій презентації, був у такому щирому захопленні від талантів Миколи Григоровича, що висловив свої почуття так: «В сравнении с тобой, Николай Григорьевич, мы – не в счет!». Під словом «мы» Володимир Олександрович мав на увазі письменників з Сумського відділення Міжрегіональної спілки письменників.


Виставка книг Миколи Власова в ЦМБ ім. Т. Шевченка













Устименко Наталія,
бібілотекар чит. залу ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар