понеділок, 13 червня 2016 р.

Як не Заблукати в Павутині



Дитяча книжка про інтернет у вільному доступі



Радимо прочитати :)


Тетяна ЩЕРБАЧЕНКО. Як не заблукати в павутині: порадник з комп’ютерної грамоти. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2013. – 103 с.




Добра новина для маленьких інтернет-користувачів та їх батьків! Нарешті дитячу книжку про правила користування інтернетом можна завантажити у відкритому доступі.

Уже друге покоління в нашій країні до першого класу може ще не вміти читати, але має поважний досвід користування персональним комп’ютером та Всесвітньою Мережею. 

Саме тому кожному малюкові залізно й першочергово потрібен цей добре систематизований, зрозумілий та послідовний посібник із комп’ютерної грамоти, що дає не лише необхідні ази IT-знання, а й надійне скерування в напрямку будь-якої вужчої чи дотичної спеціалізації.
 
«Як не заблукати в Павутині» Тетяни Щербаченко (Стус) – захопливий нон-фікшн для тих, хто лише починає знайомство з усесвітньою мережею. Дотепні ілюстрації Дмитра Кузьменка допоможуть дітям легше порозумітися з Павутиною, а поради, вміщені в книжці, – вивчити базові речі про інтернет.

На сторінках посібника зрозумілою та живою мовою, присмаченою комп’ютерницьким сленгом, ведеться розповідь про безпечне, ефективне й цікаве використання всіх можливостей Інтернету.
«Оскільки нового накладу “Як не заблукати в Павутині” поки що не передбачається, ми з “Видавництвом Старого Лева” вирішили викласти цю важливу книжку у відкритий доступ. Адже ази користування й основні корисності цього інтрументу, описані в книжці, досі актуальні, попри те, що якась інформація через карколомні швидкості діджитал-простору знецінилася, – переконана авторка книжки Тетяна Стус. – Я вважаю, що такі видання стають ще більш цінними, якщо вони у відкритому доступі. Адже головний наголос книжки – на користі інтернету. Ось одна з цих кориснотей – самоосвіта, в дії».
У книжці ви знайдете все, що необхідно, щоб не розгубитись у неосяжному інформаційному просторі – про мережеві адреси та звернення до необхідних «адресатів», роботу основних пошуковців і секрети читання іншомовних сторінок. Тут же авторка розповідає про мережеві бібліотеки та формати, в яких книжки можна читати просто з власного монітора, аудіо- й відеофайли, а також решту розважальних можливостей Інтернету.

Завантажити книжку можна безплатно на ресурсі 1576.ua.


Немає коментарів:

Дописати коментар