понеділок, 27 березня 2017 р.

Поспішайте прочитати!


А у нас знову новинки. Та ще й які!





Читальний зал центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка пропонує вашій увазі огляд нових книг, які надійшли до його фонду. Зауважимо, що багато з цих книжок отримали і бібліотеки-філії Сумської бібліотечної системи. Тож знайомтесь із новинками і поспішайте їх прочитати!


Розпочнемо з ювіляра – Михайла Грушевського. Минулого року відзначалася 150-та річниця з дня його народження. Наступні дві книги присвячені цій даті:


Пиріг Р., Тельвак В. Михайло Грушевський: біографічний нарис. – К., 2016. 

Наукова біографія М.Грушевського, яка охоплює якнайширший спектр проблем його життя і діяльності. Вплив цієї Особистості на наше нинішнє культурне, наукове та суспільно-політичне життя винятковий. Автори намагаються переосмислити феномен нашого славного земляка і сподіваються, що їхня праця викличе не тільки зацікавлення й обговорення, але й спонукає фахівців до вивчення «білих плям» у життєписі Великого Українця.


Книга є: ЧЗ (1), Ф1 (1), Ф8 (1), Ф17 (1)


Face ad faciem: Ілюстрований життєпис Михайла Грушевського. – К., 2016. 

Вперше (!) – найповніша добірка збереженої прижиттєвої іконографії М.Грушевського з музейних, архівних та приватних зібрань, зокрема унікальні та маловідомі пам’ятки. Також є біографічний нарис. Михайло Сергійович тут постає не лише як історик та суспільно-політичний діяч, а й як звичайна людина – в контексті життєвих подій – знакових і буденних.

Книга є:  ЧЗ (1), Ф1 (1), Ф2 (1), Ф17 (1)


Ліфтон Р.Д. Технологія «промивки мізків»: психологія тоталітаризму. – Х.: Віват, - 2016. – 416 с. 

Чи багато хто з нас замислюється, що наша поведінка може бути зумовлена не внутрішніми імпульсами, а тоталітарною технологією «промивки мозку». Тобто ми живемо своїм життям: працюємо, відпочиваємо, щось плануємо, а нами непомітно керують…

Книга побудована на аналізі доль тих людей, які постраждали від тоталітарної влади. Вона розкриває методи перетворення дорослих людей на слухняних маріонеток, ознаки психологічного тероризму. А також тут можна дізнатися, як захистити свою свідомість від зомбування та психологічного насильства.

Книга є: ЧЗ (1), Ф1 (1), Ф2 (1), Ф3 (1), Ф8 (1), Ф14 (1), Ф16 (1), Ф17 (1)
 



Абліцов В. Україна. Меценати. – К., 2016. – 208 с. 

Книга знайомить читачів з історією благодійництва в Україні, із сучасними послідовниками християнської моралі. Тут можна знайти відомості про велику кількість щедрих людей: від самого Мецената до Анджеліни Джолі та Тіни Кароль. Також є відомості і про наших земляків: Олексія Алчевського, Петра Калнишевського, Харитоненків, Терещенків.

Книга є: ЧЗ (1), ВМ (1), Ф1 (1), Ф2 (1), Ф3 (1), Ф7 (1), Ф8 (1), Ф14 (1), Ф16 (1), Ф17 (1)




Херпен М.Х.Ван Війни Путіна. Чечня, Грузія, Україна: незасвоєні уроки минулого. – Х., 2016. – 304с. 

Книга «Війни Путіна» - глибокий аналіз воєнних подій у Чечні, Грузії та Україні. Автор не брав участі у військових діях, але він педантично систематизував факти, оцінював їх з позицій міжнародного права, шукаючи вихід з пануючого беззаконня.

Книга є: ЧЗ (1), Ф1 (1), Ф2 (1), Ф3 (1), Ф6 (1), Ф7 (1), Ф8 (1), Ф14 (1), Ф16 (1), Ф17 (1)



Отже, шановні читачі, не гайте марно часу – знайомтеся з книжковими новинками!!!

Завжди раді вас бачити в наших стінах!

Наталія Устименко,
відділ читальних залів ЦМБ ім. Т. Шевченка


🔷🔸 Сигли відділів Сумської МЦБС, в яких знаходиться книга

Немає коментарів:

Дописати коментар