середу, 29 березня 2017 р.

Хто він – герой України? Читайте і дізнавайтесь з книг!



Увага! Запрошуємо прийняти участь у конкурсі!





Сумська міська бібліотека ім.Т.Шевченка запрошує своїх читачів прийняти участь у акції-конкурсі відгуків по прочитаним книгам на тему «Хто для мене герой України». 


Ця читацька акція бібліотеки присвячена до Дня Героїв, яке ми в цьому році вперше будемо відзначати 23 травня. Це нове щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Це визначний день в патріотичному вихованні молоді України, в формуванні самосвідомості українців, в стратегії національного розвитку нашої держави. 

Зараз ми, українці, переживаємо складні часи, коли відбувається злам в нашій свідомості і ми переоцінюємо всю нашу історію. Руйнуються вікові міфи, на перший план виходить цінність нашої Української Незалежності. Зрозуміло, що героєм України може бути людина, яка присвятила своє життя або й загинула за Україну.

Припускаємо, що можливо вказані нашими читачами деякі герої України будуть не для всіх і не всіма однозначно сприйнятими, бо ж час такий – зараз наші герої нас роз’єднують. Та замовчувати проблему – не значить її вирішити. 

Вважаємо, що визначення наших героїв треба обговорювати, а головне треба про них читати! Адже, багато хто не знає, наприклад, хто такий С.Бандера, нічого про нього не читав, але, повторюючи старі радянські твердження, категорично засуджує його. Та чи такий вже він негативний герой, як багато хто собі уявляє? Прочитайте про нього хоча б кілька книг, посилайтесь на факти, а не на вигадки, а потім вже стверджуйте.

Отже, акція-конкурс відгуків «Хто для мене герой України» ми пропонуємо саме з цією метою, щоб читачі з книг якомога більше дізнались про минуле нашої країни і про її героїв.

Пишіть свої відгуки про героїв України і подавайте на абонемент ЦМБ ім.Т.Шевченка в друкованому, або електронному вигляді.

Нам важлива ваша думка з цього питання, тому бібліотекарями буде проводитись і опитування, коли можна буде просто назвати героя України за вашим визначенням, але тільки з приводу прочитаної книги.

Приходьте в нашу бібліотеку, читайте, думайте, обговорюйте, сперечайтесь! Бібліотека саме для цього і створена.

Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар