вівторок, 20 березня 2018 р.

Чи треба писати негативні відгуки на книги



Негативний відгук – це запрошення до дискусії.
Там, де все позитивно однаково, ніяких дискусій бути не може. А без дискусій не може бути ніякого розвитку та руху вперед.
Із допису на блозі "Гніздечко Гальці"

Як репрезентувати нову книгу, чи потрібні негативні або критичні відгуки на неї, якою взагалі має бути літературна критика? Надати відповіді на ці та інші питання намагається в своєму дописі

 
блогер Галина - авторка ресурсу "Гніздечко Гальці". Цікавий і неординарний погляд на різні аспекти цієї проблеми. Почитайте - і не пошкодуєте!

"Правдива репрезентація у художній літературі – це іще одна неймовірно багатогранна та складна проблема. І найгірше те, що вона пересікається із не менш нагальною проблемою браку такої репрезентації. З одного боку, нам потрібні різні книги. З іншого, дуже важко писати про щось не з власного досвіду. Тому тим більше нам потрібна критика книг. Тим більше потрібні обгрунтовані та аргументовані, але негативні відгуки...

Негативний відгук – це запрошення до дискусії. Там, де все позитивно однаково, ніяких дискусій бути не може. А без дискусій не може бути ніякого розвитку та руху вперед."

Докладно: Про книги, які треба критикувати


Можливо, у вас є власна думка з цього приводу? Висловіть її в коментарях до посту або надішліть допис на наш мейл (shevlibrary@gmail.com) і ми його неодмінно опублікуємо :))

Немає коментарів:

Дописати коментар