середу, 19 грудня 2018 р.

Навіщо читати книги


Якщо вам хочеться завжди почуватись впевнено, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання - саме воно сприяє цьому.




Ми не перестаємо переконувати наших читачів у необхідності читання книг ))

Вчені довели, що при читанні включається ефект "занурення" в книгу, коли людина подумки уявляє себе на місці героя, тобто в мозку починають функціонувати ті області, які в інший час не бувають задіяні. Варто відзначити, що даний ефект не виникає при перегляді телевізора або в процесі комп'ютерної гри.

Причина криється в тому, що читання не обмежує людську фантазію. Саме тому, як правило, поставлений за книгою фільм не відповідає очікуванням глядачів, що намалювали у своїй уяві зовсім іншу картину. Чим більше людина читає, аналізуючи і оцінюючи поведінку і вчинки героїв твору, тим більше і краще формується його характер і індивідуальність.
Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як ми можемо зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою і мудрою. Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумні, сказав він, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок. 
Варто відзначити, насамперед вчені рекомендують читати наукову фантастику, оскільки саме ця література стимулює мозкову діяльність, розвиває уяву і мислення.

До того ж, вчені стверджують: читання книжок тісно пов’язане з тривалістю життя! Тож, якщо ви книголюб, то проживете, як мінімум, на 2 роки довше за інших. А це чогось та варто, погодьтеся :))

Отже, читайте хорошу художню літературу. Розвивайтеся самі і прищеплюйте здорову звичку до читання книг своїм дітям. 

Не дарма кажуть вчені, що люди діляться на дві категорії: тих, хто читає книги і тих, хто слухає тих, хто читає.

Рекомендуємо декілька корисних віртуальних ресурсів, які мають переконати вас у  необхідності читання:
А якщо надихнулися і прагнете чогось смачненького - 13 найкращих світових бестселерів українською рекомендує ресурс Мізки.com


За джерелами Інтернет


Немає коментарів:

Дописати коментар