понеділок, 27 липня 2020 р.

Книга Андрія Сніцара "Очерки инфектологии" - в бібліотеці



"Ця книга - його мрія, що збулася, його думка, його любов і нитка, що з'єднує нас, руйнує перепони і закони, що розсовує простір і час".
Ю. Наумко

Шановні друзі! Раді повідомити, що ми отримали до фонду бібліотеки друге доповнене видання книги відомого сумського лікаря
Андрія Сніцара «Нариси інфектології»

 
В світлі нинішньої ситуації з короновірусною інфекцією, вона є актуальною як ніколи.


На жаль, в листопаді минулого року обірвалося життя цієї видатної людини і лікаря, нашого земляка. Але справа його продовжується і книга стала підтвредженням цього.

"Андрій Сніцар - доктор-інфекціоніст, головний лікар Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. З.І. Красовицького, кандидат медичних наук. Alma mater - Харківський медичний інститут.
Публіцист, який комплексно і об'єктивно розглядає інфектологічний сегмент проблеми «Людина та її здоров'я»; лікар-блогер, вільний від професійного снобізму, який виробив легку і доступну манеру оповіді - просто про складне, на змішуванні літературних стилів, з неабиякою часткою гумору і самоіронії, що не уникає «незручних» тем, щедро дарує свої професійні напрацювання і життєвий досвід, захопленість художнім словом і музикою, а головне - перевірену часом і обставинами переконаність, що добро в нашому житті підкоряється закону бумеранга".
Наталія Іван-Єремеєва

Сницарь, А. О. Очерки инфектологии / А. О. Сницарь. - Изд. 2-е, доп. - Суми : Нота бене ; Х. : БЭТ, 2020. - 312 с.

Андрій Олегович давно мріяв видати книгу. Протягом двох останніх років він писав статті на теми інфекційних та загально медичних проблем, які його, досвідченого лікаря та небайдужу людину, хвилювали. Вів сторінку у Фейсбуці Доктор Сницарь”.


“Нариси інфектології” написані не спеціалізованою професійною, а адаптованою, доступною для широкого кола думаючих читачів мовою.

Ця книга не лише про хвороби. Більшою мірою вона – про здоров’я та про те, як важливо його зберегти: своєчасно звертатися за медичною допомогою, вакцинуватися, зміцнювати імунітет, вести здоровий спосіб життя, дотримуватися правил гігієни, у всьому керуватися здоровим глуздом і, що не менш важливо, – позитивно мислити.



“Нариси інфектології” написані з точки зору як лікаря, так і пацієнта, адже на момент створення книги її автор вже знав про свою хворобу. Найчастіше в подібній тяжкій ситуації люди закриваються від світу, зневірюються, втрачають жагу до життя. 

Андрій Олегович навпаки – з більшою наснагою продовжував здійснювати свою лікарську та просвітницьку місію. І найкраще, що можна було обрати собі за мету, – створення книги. Світлої та необтяжливої, і водночас – глибокої й неймовірно змістовної.
Багато людей лише після виходу книги в повній мірі зрозуміли ціну та цінність того, що читали раніше в статтях Андрія Сніцаря. 

Книга, як доблесний вартовий, змінила на посту просвітництва свого мужнього автора, який написав її на сенсорному екрані власного телефону

Він є, такі не йдуть в минуле. Він є в світі з рідними і милими його серцю людьми, в містах, вулицях і будинках з його історією. Він є і буде - просто в формі, поки не відомій нам. Ми ще не навчилися її бачити, але вона відчутна радістю взаємного розуміння і прийняття, азартом в шуканні нового, прагненням до набуття внутрішнього балансу і спокою, які сповідував нескінченно закоханий в життя Доктор Сніцар.
Юлія Наумко, укладач книги



Так триває життя Андрія Сніцара, стаючи частиною інших життів, довгих і не уражених хворобами - інфекційними і не тільки.


 
Книгу можна взяти
на дорослому абонементі
центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка. 

Запрошуємо!










P.S. Про Фейсбук Сторінку “Доктор Сницарь”:   "Андрій Олегович бажав, аби сторінка продовжувала своє існування. Там є своя аудиторія (на даний момент – близько 28,5 тисяч), яка й зараз із захопленням читає його публікації, коментує та дискутує... Було б шкода втратити цю колосальну роботу та широке коло читачів, яким, безумовно, потрібний простір, де щовечора можна відпочити душею і дізнатись цікаві факти з актуальних питань інфектології та історії інфекційних хвороб...Тож інформаційний простір, який створив протягом останніх років життя Андрій Сніцарь, має й надалі жити..."



Немає коментарів:

Дописати коментар