середу, 2 вересня 2015 р.

Зустріч із біженцями Донбасу

"ГРАНЬ"  на зустрічі із переселенцями Донбасу



Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"




Кожну третю суботу біженці Донбасу, які розмістилися в Сумах, зустрічаються в приміщенні донецького регіонального благодійного фонду "Возлюби", що розташований на вулиці Троїцькій. Організовує зустрічі керівник фонду Валерій Іванович Кольчик.

На чергову зустріч 29 серпня в гості до біженців прийшли члени Сумського відділення Міжрегіонального союзу письменників України й  при бібліотеці імені Т. Г. Шевченко. У їхньому числі Микола Омелянович Ремньов, Ольга Степанівна Воробйова, Микола Миколайович Балабан, також завідувачка відділом абонементу бібліотеки ім. Т. Г. Шевченко, куратор клубу Антонина Василівна Колієнко.

Спочатку із вступним словом до присутніх звернувся керівник благодійного фонду
В. І. Кольчик.





Після нього виступила Ольга Степанівна Воробйова. Вона все життя прожила в Луганській області, у неї залишилася квартира в Алчевську. Вже біля десяти років Ольга Степанівна в Сумах. Вона прочитала землякам кілька віршів про Донбас, про війну, які були дуже тепло сприйняті слухачами.


 



Незмінним успіхом у присутніх користувалися виступи Миколи Балабана. Він не тільки читав свої вірші, але й співав пісні в супроводі гармоніки, на якій сам і грав.




Завідуюча відділом абонементу ЦМБ ім. Т. Г. Шевченко Антоніна  Василівна Колієнко розповіла про роботу бібліотеки, про численні послуги, які вона надає, в тому числі і переселенцям, а також гостинно запросила присутніх відвідувати установу культури. Там на них очікує увага й підтримка.




Потім своїми думками й талантами поділилися слухачі. Зустріч пройшла в невимушеній, відвертій обстановці.


Н. Ємельянов,
керівник
літературно-художнього клубу "Грань",
голова Сумського відділення МСПУ

Немає коментарів:

Дописати коментар