четвер, 18 вересня 2014 р.

Що таке радість? яка вона? в чому її сила?

«Радість – Всесвіту пружина,
Радість – творчості душа…»

(Шиллер)


Радимо прочитати :)


Ода до радості: Зб.оповідань. -  Х. «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 272 с. 

Бідний, хворий, глухий Бетховен написав безсмертну 9-у симфонію, фінал якої «Ода до радості» став пізніше гімном Євросоюзу і в запису (в супутнику) був запущений в далекий Всесвіт для інопланетян як символ людської цивілізації.

Реалії сьогодення не завжди дають привід для радості, щастя і сміху. Немає безвихідних ситуацій, вихід завжди є і, навіть, краплина випадкової радості в змозі підтримати бажання жити далі.


А ще коли людина має похилий вік, або коли самотня чи захворіла, коли надія на краще ледь жевріє – от тоді, неодмінно, треба взяти до рук гарну книгу і віра у власні сили повернеться. Одна з таких книг – збірка «Ода до радості», яку краще читати по оповіданню в день, щоб насолодитись різноманітністю авторських поглядів на буття.
"У цій збірці - кілька відтінків радості. Яскрава, тиха, бурхлива, меланхолійна, неочікувана, прикликана, випадкова... І навіть сумна. Бо там, де радість, - там і крихітка суму. У стукоті залізничних коліс, у запаху трави, у миті порозуміння, у порусі надії... Тримаймося за радість і один за одного."
Галина Вдовиченко, журналістка, письменниця,
переможець конкурсу "Коронація слова"

Десять сучасних письменників (Л.Дашвар, Є.Положій, І.Роздобутько, В.Лис, Г.Вдовиченко, М.Кідрук, Л.Денисенко, Я.Дубинянська, С.Жадан, О.Гаврош) з десяти міст України створили збірку-райдугу різних відтінків радості. Саме так, бо радість буває різною і сприймається по-різному: радість у творчості, у спілкуванні, у допомозі іншому, у спогляданні прекрасного, у розмові, у відчутті свободи, у пізнанні незвіданого…
   
Книгонаркоман


Немає коментарів:

Дописати коментар