суботу, 11 червня 2016 р.

Літературне літо стартує: граняни на Лебединщині





Цікаво, чи у багатьох людей виникало запитання, якого кольору літо і яке воно на смак? Дивне запитання, скажете ви? А от для закоханих у мистецтво слова людей воно входить до переліку постійних. Скільки творів, стільки й неймовірних образів.

Для когось літо має колір сонця, соковитих суниць, буйної зелені чи смарагдового моря. Хтось бачить відтінки вранішньої зорі, місячної доріжки на воді, недостиглої озимини в полі... А до зорових образів додаються слухові й тактильні... Ціла гама відчуттів.

Звісно, літо – пора відпочинку й подорожей. Тож як можна не згадати про куліш із димком, ароматні шашлики та першу зелень і свіжі овочі! Аж дух перехоплює! Але одна справа про це читати, а інша – усім цим насолоджуватися на лоні природи.

Для членів літературно-мистецького клубу «Грань» випала чудова нагода відкрити літній сезон серед розмаю трав і квітів на гостинній землі Лебединщини. 

Слід сказати, що звідси до Сум приїздять члени літературно-краєзнавчого клубу «Творча хата», який діє при Лебединській центральній районній бібліотеці: Валерій Полянський, Богдана Гусак, Валентина Кривенчук, Іван Лів, Микола Балабан

Микола Балабан проживає на хуторі Харченки Гарбузівської сільської ради, займається городництвом, тваринництвом, не полишаючи заняття усього його життя – написання пісень та поезій, переважно духовного змісту. А джерелом натхнення для нього є розкішна природа. Тож і запросив до себе на гостини літературну родину з «Граней».

Із боку Сум на чолі з куратором клубу, завідувачкою абонементу Сумської центральної міської бібліотеки імені Тараса Шевченка Антоніною Колієнко завітали граняни: Віталій Меланич, Ольга Воробйова, Микола Ремньов, Ольга Нестеренко (Марина Реух), Іван Каравай, Тетяна Прус, Світлана Петренко, Зоя Пігуль, Олексій Лагутін, Ольга Суровицька та почесна гостя із НСПУ Тамара Герасименко.
  


Із Лебедина разом із завідувачкою читальної зали Лебединської центральної районної бібліотеки Любов’ю Авруцькою приїхали Валерій Полянський, Валентина Кривенчук, Іван Летюка (Лів), з Малого Вистропа – Богдана Гусак.



Харченки стали своєрідним центром літературного мосту Суми - Лебедин. Його відкрив активний організатор, виконуючий обов’язки керівника клубу «Грань» Віталій Меланич, який привітав усіх з нагоди зустрічі.



Антоніна Колієнко й Любов Авруцька наголосили, що подібні заходи – чудова нагода підтримувати дружні стосунки між творчими людьми з різних куточків рідного краю, налагоджувати подальшу співпрацю, насичуватися новими враженнями та емоціями.

Урочиста частина продовжилася врученням посвідчення та значка новому члену МСП, поетесі Зої Пігуль. Грамоту за кращу публікацію у рамках літературного конкурсу МСП «Свій варіант» отримав Микола Ремньов.Також усі привітали Ольгу Воробйову та Віталія Меланича, яких було нагороджено грамотами «За внесок у розвиток літературного процесу та активну участь в роботі Міжрегіонального союзу письменників».

Зустріч відбувалася за імпровізованим столом на траві під блакитним небом, а гарячі запашні куліш та шашлики додали веселого настрою. Тож лунали жарти і пісні, вірші й цікаві історії, усім хотілося живого спілкування, яке продовжилося прогулянкою до лісу.




Швидко сплинув час. Прийшла пора прощатися до наступного засідання. Попереду – нові презентації, поїздки та проекти! Попереду – літературне літо!


Богдана Гусак,  
прес-секретар літературно- мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар