середу, 13 вересня 2017 р.

Завітайте по новинки!



Читальний зал ЦМБ ім. Т.Шевченка пропонує нові книги



Шановні наші книголюби! Пропонуємо вам ще одну порцію книжкових новинок, які нещодавно отримав читальний зал. 


Ярослав Тарас «Мікрорентгени української пам’яті».

Книга про історико-етнографічні експедиції (1994-2003 рр.) у поліську зону відчуження. Як там живуть і виживають, народжують дітей, ведуть господарство, творять власну культуру. Що роблять міліція і влада. Як відновлюється екосистема. Багато фото.
Цитата: «Закарбувалася в моїй пам’яті жінка, яка поставила у вікні три ікони і казала, що іони її оберігають від радіації: «Держить мене на землі Бог, я завжди ходила до церкви». Коли я її фотографував у вікні, то в неї над головою був ореол, осяяння видно на всіх негативах, фотографіях…». 

Віктор Савченко «Дванадцять війн за Україну».
«Чому дванадцять? Саме стільки їх можна хронологічно і логічно пов’язати з поняттями «громадянська війна» та «визвольний рух»… У книзі розглядаються військові конфлікти, які виникли через геополітичні, соціальні та національні проттиріччя. Перше таке протиріччя виникло через саме поняття держави (Українська Народна Республіка), її поява викликала обурення і білих, і червоних…»



  Назви наступних двох монографій О.П.Реєнта говорять самі за себе: 

«Українські визвольні змагання (1917-1921)»   та «Україна в імперську добу: ХІХ – поч. ХХ ст.». 

 Вони стануть у нагоді викладачам, студентам і всім зацікавленим





Павло Подобєд – автор хоча й молодий, але серйозний: професійно займається історією, працює в Українському інституті національної пам’яті, заснував благодійний фонд «Героїка»…

«З-під Конотопа до Аризони» книга про те, як жила Конотопщина під час кривавих боїв 1917-1921 рр. і яку роль відіграла у визвольному русі. Наводяться спогади конотопських вояків та біографічні довідки про більш ніж 150 уродженців Конотопщини, які воювали у лавах армій УНР ТА УД. Цікаво буде почитати не лише фахівцям і краєзнавцям, а й пересічним небайдужим читачам.

У праці Володимира Сергійчука «Що дала Україна світові» зібрано короткі біографічні відомості про українських діячів, які залишили свій слід не лише в українській, а й у світовій культурі, науці, освіті, техніці тощо.








Видання «Українські жінки у горнилі модернізації» під редакцією Оксани Кісь розповідає про те, як вплинули дві світові війни, голодомори, репресії, колективізації, радянська влада, окупація тощо на долю та характер українського жіноцтва. Розкривається питання, що означало у ХІХ столітті «бути жінкою».








Зацікавилися? Завітайте до нас по новинки! Завжди вам раді!!!

Наталія Устименко,
відділ читальних залів ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар