четвер, 31 травня 2018 р.

Про користь читання



Вчені давно з'ясували як зберегти ясність розуму на протязі всього життя: потрібно постійно розвивати свій мозок. Один з кращих способів робити це - регулярно і вдумливо читати. Сьогодні люди дуже зайняті і все рідше знаходять час для читання.






Адже набагато простіше відпочивати, взявши в руки пульт від телевізора або відкривши ноутбук, занурившись у віртуальну реальність комп'ютерних ігор. Однак у людей читають вище шанс побудувати успішну кар'єру, кращі відносини в родині, вони виглядають молодшими і довше живуть.

Ось ще 10 причин, чому читати книги корисно:



1. Читання книг збільшує словниковий запас

Коли ви читаєте твори різних жанрів, то стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуються в повсякденній мові. Якщо якесь слово вам незнайоме, зовсім не обов'язково шукати в словнику його визначення. Іноді про значення терміна можна зрозуміти за змістом. Читання допомагає не тільки в збільшенні словникового запасу, але і підвищує вашу загальну грамотність.




2. Читання допомагає спілкуватися з людьми

За рахунок читання підвищується не тільки грамотність, а й ваші мовні навички - здатність чітко, ясно і красиво формулювати свої думки. Вже після прочитання кількох класичних творів у вас підвищиться талант оповідача. Ви станете більш цікавим співрозмовником, справляючи особливо велике враження на тих людей, які не читають взагалі.


3. Читання додає впевненості

Читання книг робить нас більш впевненими. Коли в розмові ми демонструємо високу ерудицію і глибоке знання того чи іншого предмета, то мимоволі ведемо себе більш впевнено і зібрано. А визнання оточуючими ваших пізнань позитивно позначається на самооцінці.





4. Читання знижує стрес

У сучасному світі позбавлення від стресу - основна турбота багатьох людей. Багатство і ритміка книжкового тексту має властивість заспокоювати психіку і звільняти організм від стресу. Особливо допомагає в цьому регулярне читання перед сном.







5. Читання розвиває пам'ять і мислення

Одне з важливих переваг читання книг - це той позитивний ефект, який він справляє на наше мислення. При читанні ми більше розмірковуємо, щоб зрозуміти ту чи іншу ідею твору. Ми зазвичай уявляємо багато деталей: персонажів, їх одяг, навколишні предмети. Також необхідно пам'ятати безліч речей, які потрібні для розуміння твору. Це тренує пам'ять і логіку.





6. Читання захищає від хвороби Альцгеймера

За даними наукових досліджень, читання дійсно захищає від захворювань мозку. Коли ви читаєте, активність мозку збільшується і постійно знаходиться в тонусі, що покращує його стан.


7. Читання робить молодше

Давно доведено, що організм людини старіє швидше, коли старіє мозок. Читання змушує ваш мозок постійно працювати, в результаті ваша старість відсувається.






8. Читання робить нас більш творчими

Креативні люди можуть генерувати відразу кілька відмінних ідей. Звідки їх можна взяти? З книг. Читаючи твір, ви можете почерпнути звідти масу ідей, які згодом втілити в життя.



9. Читання покращує сон

Якщо ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане своєрідним сигналом для організму, який говорить про швидке відході до сну. Таким чином ви не тільки поліпшите свій сон, але і вранці будете почувати себе бадьоріше.





10. Читання покращує концентрацію

При читанні необхідно сконцентруватися на змісті твору, не відволікаючись на сторонні предмети. Цей навик дуже корисний при будь-якій іншій діяльності. Також читання книг розвиває об'єктивність і здатність приймати виважені рішення.






Немає коментарів:

Дописати коментар