четвер, 12 липня 2018 р.

Umbrella - для шанувальників перекладної поезії

Поети, перекладачі і просто шанувальники сучасної світової поезі - ця інформація для вас!

Знайомтесь - перекладацька онлайн-платформа Umbrella.






В мережі доволі мало майданчиків, де можна було б ознайомитися із сучасною перекладною поезією, відстежувати свіжі добірки та відкривати для себе нові імена світової поезії в українських перекладах. 

Засновники Litcentrу вирішили виправити ситуацію, розробивши онлайн-часопис перекладної поезії Umbrella.

Відтепер на сторінках порталу ми маємо можливість читати добірні переклади англійської, польської, грузинської, іспанської, чеської, німецької та іншої світової поезії. Вірші Чарльза Буковськи, Марека Вавжинського, Антонелли Аннеди, Ахмада Ямані, Грегорі Корсо, Юлії Стахівської  та багатьох інших зірок сучасної світової поезії представлені в українських перекладах.

Також є рубрики для публікації перекладів російськомовних та українських поетичних текстів. 


Проект Umbrella співпрацює з Творчою спілкою перекладачів та письменників, журналами «Проstory» та «Воздух», молодим перекладацьким фестивалем «Дні перекладу» та культурними установами різних країн. 

Тож, якщо ви перекладач і хочете оприлюднити результати своєї роботи - надішліть добірку перекладів у форматі *doc за адресою info@litcentr.in.ua

Матеріали до публікації добираються кураторами розділів, у тому числі серед надісланих до участі у проекті добірок. 

Якщо ваша добірка буде рекомендована куратором до публікації, протягом найближчого часу вона з’явиться на платформі Umbrella.

Тож, читайте вірші, пишіть вірші, перекладайте вірші - ви маєте шанс реалізувати себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар