вівторок, 10 липня 2018 р.

З любов’ю в серці: липнева "ГРАНЬ"



Чергове першолипневе засідання літературно-мистецького клубу «Грань» пройшло у напрочуд камерній та дружній атмосфері. 







Усі присутні вшанували пам’ять українського прозаїка-емігранта Василя Барки (Очерета), якому 16 липня виповнюється 110 років від дня народження. Про його нелегку долю та багатогранну сподвижницьку творчу діяльність розповіла куратор клубу Антоніна Колієнко.




Вона ознайомила з тими книгами Василя Барки та про нього, які є у фондах бібліотеки, а також зачитала поетичні рядки, в яких червоною ниткою проходить любов поета до рідної України, до земляків.


 

Віталій Меланич, керівник клубу, поділився враженнями про фестиваль «Час Візбора – 2018», де харків’яни гостинно зустріли творчий колектив із Сум.



  

Граняни Богдана Гусак, Ірина Булахова, Ольга Суровицька, Віталій Меланич, а також Любов Шемчук (Ромни), Лариса Травнікова, Вікторія Васалатій (Суми) – викликали зливу овацій та схвальних відгуків на свою адресу після годинного сольного виступу. 




Вони стали свідками чудового бардівського свята, яке наступного року відзначатиме 60-річчя від початку проведення. 




І відпочинок, і перебування організовані на високому рівні, за що велика вдячність президенту фестивалю Марку Босіну, директору Леоніду Фрідлянду, а також помічникам-адміністраторам. Особливу увагу сум’янам приділив родинний поетичний дует – Ольга Біда, Олег Бондар.



Задушевні розмови та чаювання, фотосесії та обмін спогадами й досвідом стали свідченням того, що подібні заходи зближують творчих людей на відстані. Уже три роки триває дружба між літературною студією «Третій цех» та літературно-мистецьким клубом «Грань». 




Як наслідок – неодноразові зустрічі в Харкові, а також участь у виданні ювілейного альманаху «25 років Третьому цеху клубу Візбора», спілкування у Фейсбуці. 




Гранянам полюбилися творчі звіти харків’ян, їхні традиції, можливість розкривати власні таланти у невимушеній атмосфері. Тож дружнє спілкування триватиме й надалі.




Ольга Воробйова, член правління клубу «Грань», яка нещодавно відвідала Грецію, де презентувала свою вагому працю – роман «Хірург від Бога», ініціювала передати голові товариства «Українсько-Грецька Думка» Галині Маслюк книги членів клубу «Грань», у тому числі збірник «Українська хвиля» з автографами гранян. 





Виконати місію передачі зголосилася Лідія Журавльова, яка незабаром повернеться до Греції. Вона хоч і нещодавно влилася до колективу сумського клубу, де її тепло прийняли як прозаїка, однак встигла завоювати прихильність і симпатію.




Знову прозвучали нові поезії членів клубу «Грань»: Віталія Меланича, Олександра Сердюченка, Віталія Симоновського, Тетяни Прус, Альбіни Батуріної, Ольги Воробйової, Лідії Журавльової, Богдани Гусак, Валентини Кривенчук.




Особливе зацікавлення й пожвавлення викликали рядки поезії Віталія Меланича про Суми:
Тінь голки на «Мануфактурі»,
гул стадіонівських орбіт,
Кохання Камінь в білих мурах
до себе тягне, мов магніт.
Виявляється, не всі в Сумах знають про місцезнаходження Каменю Любові , що неподалік від бібліотеки (на одній із стін дзвінниці Воскресенської церкви), тож навіть дощик не завадив дружному колективу піти сфотографуватися біля нього і загадати бажання.


 
 


Камень Любові надихнув гранян на чудовий настрій та сподівання на подальші творчі плідні зустрічі.

 
Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар