суботу, 5 жовтня 2019 р.

"Порцелянові" "Посиденьки"


2 жовтня 2019 року в ЦМБ ім. Т.Шевченка в літературно-мистецькій гостиній знов зібрались члени клубу "Посиденьки". 

Тема обговорення: "Глина, обпалена в багатті".






Андрій Миколайович Міклашевський і його Волокітінська порцелянова мануфактура (с.Волокітіно, Глухівського р-ну, Сумської обл.), Сумський фарфоровий завод, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному (Полтавська область) - є невід’ємними складовими сторінок історії і духовного надбання українського народу.





Про українські глиняні і порцелянові вироби, їх колекціонування якомога змістовніше і цікавіше допомогли розповісти запропоновані відеосюжети і фотографії.




Колекція порцелянових шахів, унікальна виставка "Волокітінська порцеляна" в Національному музеї народного декоративного мистецтва, відеозустріч з українським художником і скульптором малих форм Владиславом Щербиною... Ось тільки декілька тем переглянутих на відео.




З особливою увагою члени клубу віднеслись до розповіді Бєлобородова Миколи Вікторовича про його відвідини села Волокітіно і садиби Міклашевських.

 
 



За отриманими спостереженнями і висновками цю мандрівку можна назвати особистою краєзнавчою розвідкою.




І нам залишається тільки радіти за вогник допитловості і повагу до духовної спадщини України, які притаманні кожному члену клубу "Посиденьки".

До нових зустрічей в клубі!


Білокур Алла,
абонемент для дорослих ЦМБ ім.Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар