неділю, 24 листопада 2019 р.

Стоп булінг! Корисні книжки та поради

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

На превеликий жаль, останнім часом все більш актуальною становиться тема дитячого булінгу. Мабуть, кожна, зараз вже доросла людина, стикалася з цією проблемою в своєму дитинстві. Що це за явище, чим воно загорожує дитині та які можливі виходи з цих непростих відносин - все це



у огляді В. Макарик 

Кілька цитат: 
Список «переживачок» батьків усе частіше починається з пункту «цькування». З дитиною до школи не ходитимеш, регулярні допити: що там і як? – теж не варіант, тож чи не найкращі помічники в цьому – сучасні книги про булінг. Із них – кілька порад для батьків, які хочуть попередити проблему або пом’якшити її наслідки.
Одна з причин, чому діти не розповідають батькам про свої проблеми – те, що дорослі «розрулюють» ситуацію власними методами. Найчастіше – це влаштування розборок у класі, які точно не поліпшать ставлення кривдників до жертви. Тому, перш ніж мчатися в школу шукати крайнього, поговоріть зі своєю дитиною. Особливо, якщо вона тривалий час пригнічена, засмучена чи мовчазна. Довірлива щира розмова – перший і найважливіший спосіб зрозуміти, що відбувається насправді.
Булінг – це хвороба групи і суспільства, це відображення того, наскільки здоровою чи нездоровою є атмосфера в колективі. З булінгом працюють на всіх рівнях....
У світовій практиці передбачена така робота з жертвами: попередження потенційних жертв про можливу загрозу булінгу; навчання дітей повідомляти вчителям/батькам про випадки булінгу; прокачування соціальних компетентностей жертв, підвищення їхньої впевненості в собі та самопрезентації; запуск груп підтримки для жертв булінгу та навчальні семінари для батьків.

Дуже радимо звернути увагу на цей корисний у всіх відношеннях пост!

👉 До речі. ЮНІСЕФ створив для батьків відеоінструкцію, як визначити ознаки булінгу та допомогти дитині, яка стала його жертвою. Відео доступне на сторінці фонду ЮНІСЕФ у Facebook.


👉 А протестуватися можна на ресурсі БУЛІНГ (для дорослих та дітей - окремі сторінки)

Немає коментарів:

Дописати коментар