понеділок, 13 січня 2020 р.

Святкова зустріч сумських митців


Заходить свято новорічне на поріг.
Хай щастя вистачить на цілий рік,
хай успіх посміхається щоденно
і настрій буде зовсім не буденний! 

Таким вітальним меседжем розпочала святкову зустріч членів літературно-мистецького клубу «Грань» спільно з Громадською організацією «Паліцинська академія» та Дамським клубом ведуча Богдана Гусак.




Новий 2020 рік та Різдво граняни вирішили відзначити по-особливому, провівши презентацію четвертого випуску альманаху «Грані слова».



Щоб налаштуватися на святковий творчий лад у дружному колі, до дійства долучилися Дід Мороз та Снігуронька,з ролями яких майстерно впоралися Василь Кладієнко та Людмила Пастушенко («Паліцинська академія»). Пісні, веселі конкурси та подарунки підняли настрій усім присутнім. 





З вітальним словом до гостей звернулася куратор клубу Антоніна Колієнко.

 

Привітавши усіх з новорічними святами, вона коротко ознайомила з історією створення «Грані», представила виставку «Із творчої скарбниці гранян», яка навіть не вмістила всіх книжок, що вийшли з-під пера членів клубу за 7 років діяльності.




Не менш зворушливими були вітання засновників клубу Миколи Ремньова, Ольги Воробйової, Ольги Нестеренко (Марини Реух).




Вони відзначили, що пишаються тим, як згуртовано працюють граняни, скільки заходів проводять, здійснюють поїздок. 





У них чимало досягнень: літературні премії, звання лауреатів та дипломантів престижних літературних конкурсів та фестивалів, участь у книжкових форумах, публікації у колективних збірниках та альманахах України та за її межами, в інтернетвиданнях тощо.



Свідченням тісних дружніх стосунків з поетами України стали вітання від керівників літературної студії «Третій цех» Олега Бондаря (м.Харків), Літературного об’єднання імені Володимира Домріна Леоніда Кулаковського (м.Чорноморськ), члена НСПУ, літературного об’єднання «Українська хвиля» Петра Товстухи (м.Глухів), які озвучив керівник клубу «Грань» Віталій Меланич. 


Також він підготував відеовітання від старійшин клубу, які фізично не можуть бути присутніми, однак активно беруть участь в житті «Грані», друкуються в альманасі «Грані слова»: Івана Ліва, Юрія Кочі, Олексія Усенка.



Це стало зайвим підтвердженням того, наскільки згуртованими є члени клубу, як дотримуються традицій, шанують своїх досвідчених колег.


Гучними оплесками присутні привітали з виходом нових поетичних збірок Миколу Балабана («Поезія – дихання моє»), Луїзу Кривопішину («Намисто долі»), Альбіну Батуріну («Рандеву»), Валентину Кривенчук з монографією про поета-шістдесятника Шумицького, презентації яких відбудуться незабаром.




З новорічними поетичними вітаннями виступили граняни: Юрій Ош, Тетяна Прус,Микола Балабан, Олександр Сердюченко, Іван Каравай, Валентина Кривенчук, Ольга Воробйова, Надія Фурзенко, Альбіна Батуріна, Луїза Кривопішина, Олексій Лагутін, Ірина Булахова, Людмила Клименко, Віталій Меланич, Ольга Суровицька, Богдана Гусак.




До них долучилися гості із Бурині Микола Ліщенко,з Ромен Любов Шемчук, із Сум Лариса Травнікова та Світлана Петренко.




Святкова зустріч завершилася спільним фото та отриманням персональних побажань щастя, здоров’я, натхнення та успіхів у новому творчому році.


Богдана Гусак,
прес-секретар літературно- мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар