вівторок, 21 липня 2020 р.

Книги Мічіо Кайку: Гіперпростір, Фізика майбутнього та Майбутнє розуму є в бібліотеці

Якби ви могли зустрітися зі своїми онуками, доживши до 2100 року ... ви б дивилися на них... як на грецьких богів ...
Мічіо Кайку

Шановні читачі! 
Раді повідомити, що тепер маємо у фонді нашої бібліотеки книги яскравого популяризатора науки, автора науково-популярних бестселерів, футуролога Мічіо Кайку. 





Мічіо Кайку відомий серед колег, передусім, як один з авторів теорії струн об'ємного Всесвіту. 

Багато його припущень викликають відвертий скептицизм аудиторії, бо більше схожі на сцени із науково-фантастичних романів про майбутнє, на кшталт творів А.Азимова або тієї ж Матриці. Але, погодьтеся, з прогресом завжди так - те, що сьогодні є повсякденною реальністю, колись вважалося нісенітницею і фантастикою для дітей.
Мічіо Кайку (Мітіо Каку) — американський науковець японського походження у галузі теоретичної фізики та екології. Обіймає посаду професора теоретичної фізики у міському коледжі та університеті міста Нью-Йорк. Автор багатьох книг та науково-популярних статей. Найвідоміші серед них — Фізика Неможливого (2008), Фізика Майбутнього (2011) та Майбутнє Розуму (2014), які входять до числа світових бестселерів. Є ведучим численних наукових програм на телеканалах «BBC-TV», «Discovery» і «Science», присвячених визначним винаходам і відкриття. Його технічні книги з фізики є обов'язковими у всьому світі для аспірантів найважливіших лабораторій з фізики.
Мічіо Кайку передбачає майбутнє, в якому ми вже не будемо пасивними спостерігачами танцю природи, а натомість перетворимося на активних хореографів матерії, життя та інтелекту. Джерелом багатства в XXI ст. стануть не природні ресурси та сировина, а нові знання і технології.

  • Рободоктор в кожному будинку (звернувся до лікаря, він провів аналіз і відразу ж виписав, а при необхідності, надав лікування)
  • Регулярне сканування організму дозволить заздалегідь визначати потенційні небезпеки, всі показники будуть оцифровані
  • Друк органів стане доступною - у нас більше не буде проблем з відмовою органів, нові органи надрукують з наших власних клітин
  • Лікування раку на рівні видалення ракових клітин
  • DNA Chips (спеціальні чіпи, що змінюють нашу ДНК)
  • Оцифровка мозку (The Connectome project) - вчені вже зараз займаються оцифруванням мозку, виділяючи, які зони і за що конкретно відповідають.
  • Екзоскелети вирішать проблеми людей з обмеженими можливостями
  • Нам більше не знадобляться гаджети для виходу в інтернет - мозок забезпечить пряме підключення, наші мізки будуть взаємопов'язані
  • Можна буде записувати і завантажувати спогади, в тому числі і чужі
  • Цифрові копії людей будуть створювати на основі публічної інформації про них, їх мемуарів, постів у соціальних мережах
  • Можна буде поговорити навіть з цифровими копіями померлих людей
Як бачите - перспективи захоплюючі, хоча і фантастичні. Мічіо Кайку глибоко розуміє сучасну науку й пильно стежить за тенденціями її розвитку, тож читач має унікальну можливість зазирнути в майбутнє.


Отже, три світових бестеселери Мічіо Кайку - до вашої уваги в читальному залі центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка:




Кайку Мічіо. Майбутнє розуму : наукові спроби осягнути, вдосконалити і підсилити інтелект / Кайку Мічіо ; пер. з англ. А. Кам’янець. - Львів : Літопис, 2017. - 408 с.

Науково-правдива й захоплива розповідь про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики. Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя. 





Кайку Мічіо. Гіперпростір : наукова одісея крізь паралельні світи, викривлений простір-час і десятий вимір / М. Кайку ; пер. з англ. А. Кам’янець. - 2-е вид. - Львів : Літопис, 2019. - 400 с.

Чи існують ще виміри, крім звичних трьох просторових і одного часового? Чи можливо подорожувати в часі й змінити минуле? Чи існують паралельні світи? Багато з нас замислювалися над цим, однак донедавна науковці відкидали такі ідеї. Тепер усе змінилося, і ці питання стали темою інтенсивних наукових досліджень. Гіперпростір це наукова одіссея крізь паралельні світи, викривлений простір-час і десятий вимір, а також захоплива розповідь про пошук славнозвісної теорії всього, яка б об’єднала всі сили природи і розкрила таємницю походження Всесвіту.




Кайку Мічіо. Фізика майбутнього : як наука вплине на долю людства і змінить наше повсякденне життя у ХХІ ст. / Кайку Мічіо ; пер. з англ. А. Кам'янець. - 2-е вид. - Львів : Літопис, 2017. - 432 с.





Видання ґрунтується на інтерв'ю з понад 300 провідними вченими світу. Мічіо Кайку на основі спостережень за науковими розробками та технологічної втіленням провідних лабораторій світу моделює майбутнє до 2100 року. Прототипи всіх технологій, згаданих у книзі, існують вже сьогодні як експериментальні зразки, які ще не пішли в серійне виробництво.

Немає коментарів:

Дописати коментар