неділю, 21 березня 2021 р.

Чарівний світ ляльок: Міжнародний день лялькаря

21 березня — день улюбленців всіх дітей, майстрів створити казкову атмосферу і подарувати ляльці динаміку і характер — Міжнародний день лялькаря. Ці люди дарують радісні емоції дітям і дорослим, про них пишуть книжки, їх мистецтвом захоплюються

 

 

 

І це не дивлячись на те, що, як правило, вони залишаються в тіні своїх героїв! Саме від лялькаря залежить характер, настрій, емоції казкових персонажів. Адже уміння подарувати потрібну атмосферу — це дійсно мистецтво, що заслуговує на оплески! 

Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран). У 2002 році на на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування було визначено. Традицію Свята лялькарів усього світу відкрив день 21 березня 2003 року і з того часу щороку 21 березня по всьому світу вшановують акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів і всіх-всіх працівників лялькових театрів. Саме в цей день всі професіонали і прихильники театру ляльок святкують Міжнародний день лялькаря. 

 Президент УНІМА Маргарета Нікулєску звернулася до всіх діячів театру ляльок з закликом перетворити день 21 березня на захоплюючий ритуал на славу лялькового театру:

 „Нехай в цей день грають лялькові спектаклі, проводять дискусії, влаштовують зустрічі, нехай об’єднуються всі професіонали і аматори одного з найдавніших видів мистецтва – театру ляльок! Хай всі навколо стануть учасниками нашого свята! Хай всі опиняться в театрі ляльок!” 

Ми вітаємо всіх із цим чудовим святом! А бібліотекарі юнацького абонементу нашої бібліотеки запрошують у веселу віртуальну подорож  яскравим світом ляльок! 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар