вівторок, 5 березня 2024 р.

Зустріч гранян до 210-ї річниці Кобзаря

Свято «Невмируще слово Кобзаря» пройшло у Центральній бібліотеці, присвячене 210-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, за ініціативою літературно-мистецького клубу "Грань".




Ведуча та поетеса Надія Фурзенко розпочала захід словами шани та любові до нашого геніального співвітчизника, зачитавши вірш «І золотої й дорогої…» та власний вірш "Серце поета". Разом переглянули відео «Тарас Шевченко. Цікаві факти», щоб ще більше пізнати його життя та творчість.

Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Свою Україну любіть!» та відео-ролик «Увічнений у камені та бронзі», що розповідає про пам'ятники Т. Шевченку на Сумщині.

Збагатила наше знання про життя поета Ніна Дубовик, яка ділилася цікавими фактами та виконала пісню на слова Т.Шевченка.

Ольга Назаренко поділилася своїми дослідженнями на тему «Кобзарі, кобза та Шевченко-художник».

Людмила Клименко зачитала вірш «Думка». Зоя Пігуль прочитала уривок із поеми «Сон».

Також у заході взяли участь Наталія Дубова, Лариса Травнікова, Олександр Сердюченко, Володимир Головко, Ірина Булахова.

Цікавими були музичні виступи Едуарда Козацького та барда Анатолія Тарабана, які виконали улюблені пісні на поезію Кобзаря.

Долучилися до свята і наші друзі, які надіслали відео-записи: Богдана Гусак з поемою «Шевченко та Україна» та Людмила Пастушенко з піснею «Садок вишневий коло хати».

Цей вечір пройшов у надзвичайно затишній атмосфері, наповнений теплом та великими емоціями. Велике спасибі всім, хто долучився до цього незабутнього заходу! 

Ірина САМОЙЛОВА 

 

Враження від Лариси ТРАВНІКОВОЇ, учасниці клубу "Грань":

Чудовою виявилася творча зустріч. Багато нового та цікавого прозвучало про Т.Шевченка, усіма улюбленого поета. 

Велике враження залишила поема про Т. Шевченка, що прозвучала у виконанні авторки, поетеси Богдани Гусак. Підкорив слухачів не лише зміст поеми, а й яскраве, артистичне виконання твору.

Несподівано та цікаво прозвучав виступ нового члена клубу Ніни Дубовик, яка виконала свою пісню, написану на вірші Т. Шевченка.

Після дуже яскравих виступів образ поета став ближчим і ріднішим для всіх, хто прийшов на творчу зустріч, присвячену пам'ятній даті.

Велика подяка організатору, керівнику клубу "Грань" Фурзенко Надії, працівникам бібліотеки, які завжди зі щирою привітністю приймають нас, і всім присутнім на зустрічі членам та гостям клубу "Грань".

















 


Немає коментарів:

Дописати коментар