неділю, 4 жовтня 2015 р.

"ГРАНЬ" зустрічається з Путивлем

 

На честь Дня партизанської слави






В актовій залі Путивльського краєзнавчого музею відбулася зустріч членів літературно-мистецького клубу «Грань» при бібліотеці ім. Шевченка з жителями міста. Вона була присвячена Дню партизанської слави.

Відкрив зустріч директор Путивльського історико-культурного заповідника Сергій Володимирович Тупік. Він надав слово голові Сумського обласного відділення МСПУ, керівнику літературно-мистецького клубу «Грань» при бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка Миколі Омеляновичу Ремньову, який коротко ознайомив присутніх з діяльністю письменників та членів клубу.

До путивлян звернулася з віршованими словами привітання «Священна Путивльська земля» Ольга Степанівна Воробйова. Це привітання дуже тепло було сприйнято в залі.


Потім розповіли про свою творчість і прочитали свої твори М. О. Ремньов, О. С. Воробйова, В. П. Полянський, О. П. Нестеренко, А. Ф. Батуріна, путивльський поет
А. В. Луговський.

У зв’язку з Днем партизанської слави у центрі уваги був роман «Таврований» про путивлянина, видатного стратега і тактика Другої світової війни С. В. Руднєва.




Уважно слухали присутні ветерана війни, колишнього політв’язня В. П. Полянського і задавали йому питання. На теми війни прочитала свої вірші О. С. Воробйова. 




А. В. Луговський розповів про свої враження від роману «Таврований», прочитав декілька віршів, присвячених Семену Васильовичу.




О. П. Нестеренко (Марина Реух) зосередила свою увагу на нещодавно виданому романі «Псевдоним Бога», в якому є сторінки, присвячені історичному минулому Путивля.





Завершилися виступи письменників на оптимістичній ноті. А. Ф. Батуріна презентувала свою нову книгу «Сміховінегрет», назва якої говорить сама за себе.



На завершення письменники подарували свої книги організаціям та навчальним закладам міста. Найбільше порадував своїх земляків М. О. Ремньов. Він передав книги «Таврований» та «Рідні береги» Путивльському історико-культурному заповіднику, Путивльським школам № 1 та № 2, педагогічному та аграрному коледжам, будівельному ліцею, школі в селі Октябрьське, районній бібліотеці, музею в селі Руднєве та іншим.

Дуже насиченою була у гостей міста культурна програма. Вони відвідали Молчанський монастир, побували на Городку біля пам’ятника Ярославні, ознайомилися з пам’ятниками С.А.Ковпаку та С.В.Руднєву.


 


М. РЕМНЬОВ,
голова Сумського обласного відділення МСПУ,
керівник літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар