неділю, 4 жовтня 2015 р.

Осінні "ПОСИДЕНЬКИ"


Плідна зустріч:
рушники, Бондарчук та мистецькі змагання







Осіння зустріч клубу, приурочена до Дня людей похилого віку, розпочалася з міні-екскурсії біля численних експонатів виставки автентичних рущників з приватної колекції жительки Донбасу Т.А. Склярової "Полотняний живопис України"...


До колекції ввійшли рушники і вишиванки 19 - 20 століття, які призначалися для крещення немовлят, сватання, одруження і поховання. Вишиті і виткані, вони чудово відобразили різноманіття візерунків і особливостей символіки, існуючий в різних регіонах України.

Не могли ми  не відзначити і 95-у річницю від дня народження відомого кінорежисера і актора Сергія Бондарчука. Представлений на клубі відеосюжет розповів про шлях простого хлопця з українського села до верши майстерності кіномитця зі світовим ім"ям.

"Судьба человека", "Война и мир", "Они сражались за Родину" - доленосні і знакові картини, що принесли режисеру славу, Державні премії і, навіть, Оскар.

Але особисто для себе С. Бондарчук виділяв фільм "Тарас Шевченко", де виконав головну роль.Не випадково, під час поховання майстра у 1994 році рідні поклали в домовину самотканий український рушничок із портретом Т.Шевченка.

Багата українська земля талановитими людьми... І наш клуб "Посиденьки" - не виключення. 

З невеликою музчно-літературною програмою на засіданні виступили Анатолій Гордійович Письменний і Микола Дмитрович Дяденко. Постійні читачі і водночас солісти Народного хору ветеранів, вони заспівали для присутніх відомі і маловідомі пісні: "Очі сині, та сині...", "Купавушка", Та гуляв я..." 

Прекрасно продекламували і гуморески сумського письменники Г. Єлишевича: "Оренда", "Лоскоту боюся", "Про гусака".

Жіноча частина клубу не залищилась у боргу і екмпромтом заспівала улюблені пісні і прочитала особисто написані вірші.

Отакий собі несподіваний вийшов жіночо-чоловічий мистецький поєдинок. Чекаємо на нові зустрічі та художні змагання :))


Алла Білокур, 
відділ абонементу дл ядорослих ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар