понеділок, 23 червня 2014 р.

Трилер по-українськи


 

Джунглі, небезпечні пригоди,
загадки історії, динамічний напружений сюжет – тут є все...



Радимо прочитати :)

Кідрук М. Твердиня. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2013. - 593 с.




Макс Кідрук – автор хоча й молодий, але вже відомий і титулований (нагороди «Коронації слова», «Найкращої української книги» від журналу «Кореспондент», «Відкриття року» від книготорговельної мережі «КС» говорять самі за себе).

Він – мандрівник (об’їздив 25 країн). У своїх (навіть не автобіографічних) творах молодий письменник використовує власний досвід, знання і враження від пережитого в далекий краях - це особливо приваблює.

Перший технотрилер Кідрука «Бот» став своєрідною літературною сенсацією, на яку не полінувався відгукнутися навіть Віталій Кличко: «БОТ» - это новая страница в украинской литературе»... 

Я ж хочу звернути вашу увагу на роман «Твердиня».Зараз літо, відпустки, канікули. Побільшало вільного часу, і хочеться почитати щось таке захоплююче, веселе і цікаве.
Роман  «Твердиня» - саме така: джунглі, небезпечні пригоди, загадки історії, динамічний напружений сюжет – тут є все. Дійсно, поринаєш у книгу з головою.
Сюжет: так би мовити - ніколи не розмовляйте з незнайомцями, бо добром це не скінчиться. Отже, в одному із стокгольмських барів до столика головних героїв (українця Левка і росіянина Семена) підсідає художник Гуннар.
Він випадково став свідком іхньої суперечки про те, куди ж поїхати на літні вакації. І розповідає Гуннар нашим друзям про цивілізації Південної Америки, які існували ще задовго до інків. Ці цивілізації мали свої розвинені технології, свою писемність (для порівняння, інки писемності не мали). І показує цей Гуннар фотографії із вражаючими зображеннями руїн Перу. І врешті-решт розкриває свій головний козир – повідомляє про Паїтіті (таємниче місто, яке є доказом того, що руїни в Андах належать різним цивілізаціям) і про те, що він там був. Додає карту.

Місто знаходиться у лісах Мадре-де-Діос (де мало хто бував, а якщо і знаходилися такі сміливці, то далеко не всі поверталися звідти живими). І ще одне: знайти це місто – значить не тільки зробити сенсаційне наукове вікриття, а й, у прямому значенні слова, «озолотитися», бо Паїтіті – це сімдесятиметрова твердиня, під зав’язку напхана золотом…
Заманливо? Ну звичайно! Тому Левко з Семеном, взявши до своєї компанії американця Грега і японку Саторі, вирушають у хащі неходжених джунглів Мадре-де-Діос на пошуки твердині Паїтіті. (Невідомо, вирушили б вони у цю подорож, якби знали, що художника Гуннара було вбито після їхньої зустрічі?...)

І таки знаходять твердиню!

А от що було далі, то вже прочитайте самі, не буду позбавляти вас цієї насолоди…
Скажу тільки ще одне (не можу втриматися) – неіснуючу писемність, яка використовується в романі, вигадав автор.

Нижче ви можете переглянути буктрейлер до книги, який, до речі, теж створив автор - Макс Кідрук.



Завантажити трилер "Твердиня" ви можете за адресою:
http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=51979

Дуже дякую за Вашу увагу!

Немає коментарів:

Дописати коментар