понеділок, 6 липня 2015 р.

Всією родиною в бібліотеку!


8 липня в календарі - День родини




Це гарний привід всією родиною відвідати бібліотеку. Саме так, всією родиною, тому що бібліотека ім. Т.Шевченка як і її бібліотеки-філії в м. Суми – це комфортні і приємні установи для всіх поколінь незалежно від віку - від немовлят і до найстарішого жителя.

Адже всі бібліотеки Сумської міської централізованої бібліотечної системи є загальнодоступними, сімейними, куди може зайти кожен бажаючий і знайти корисну інформацію, юридичну консультацію, безкоштовний Інтернет, цікавий відпочинок чи просто потрібну книгу і періодику. 

Бажаєте зустрітись з сумськими авторами, відвідати художні виставки, презентації нових книг чи зустрітись із спеціалістами – це теж можна знайти в бібліотеці. А може вам просто потрібно десь зустрітись і поспілкуватись з друзями чи знайомими - бібліотека до ваших послуг.


Юні читачі освоюють мистецтво орігамі в нашій бібліотеці

Погляньмо для прикладу, що робить сьогодні родина в нашій бібліотеці. В той час коли діти бавляться іграшками, переглядають мультики чи розглядають книжечки для найменших, мами вибирають в жіночих журналах цікаві рецепти чи нові фасони, шукають корисні поради чи нові книги про кохання…

 
Діти і планшети нашої бібліотеки :)
А що роблять татусі в нашій бібліотеці? До їх послуг спортивні журнали, історичні романи чи детективи, ігри в шахи чи безкоштовний пошук в Інтернеті. Бабусям і дідусям подобаються нові виставки, як художні так і книжкові, наприклад, виставка робіт з природних матеріалів, або виставка корисних порад власникам присадибних ділянок. 
Бібліотека – це безкоштовний простір для культурного відпочинку і дозвілля.
Перегляд фільмів, пропущених телепередач чи інших цікавинок, прослуховування улюбленої музики, зустріч з художниками, народними майстрами чи фотографами, а чи й жива музика - в нашій бібліотеці теж не рідкість.

На зустрічі в бібліотеці із відомим сумським письменником і журналістом Є.Положієм

В бібліотеці ім.Т. Шевченка люди похилого віку безкоштовно навчаються основам технологій Інтернету, адже їм так хочеться поспілкуватись із відсутніми поруч дітьми чи друзями в Скайпі, знайти перше кохання в Однокласниках чи надіслати свої нові фото родичам… 

На безкоштовних курсах в нашому Інтернет-центрі

Бібліотекарі допомагають всім бажаючим у доступі до офіційної інформації та адмінпослуг, сприяють розвитку електронного урядування. Саме за допомогою бібліотекаря можна написати в онлайн-приймальню мера чи поскаржитись за неприбране сміття на своїй вулиці на веб-сайт «Відкрите місто»  

Навчаємось отримувати доступ до ресурсів органів влади
В бібліотеці можна навчитись як подавати на сайт показники лічильників води, як зареєструвати дитину в дитячий садок, як бронювати квитки на поїзд чи літак, як швидко оплатити рахунки по комунальним послугам чи отримати консультацію по оформленню субсидій тощо.

Перші кроки до освоєння електронних адмінпослуг
Бібліотека допоможе в профорієнтації, бо ви, мабуть, не знаєте які професії потрібні в нашому місті або будуть потрібні в майбутньому. Чим не привід відвідувати нашу бібліотеку?

Основний закон країни вивчаємо змалку

А може ви з Криму чи Донбасу, або у вас обмежені фізичні можливості, отже вам потрібна допомога, в першу чергу, спілкування, підтримка, і саме тоді вам треба йти в нашу бібліотеку. Адже...
... бібліотека – це територія безпеки, психологічного та фізичного комфорту. 
Бібліотекарі нашої централізованої системи давно і успішно використовують метод «бібліотерапії» (лікування книгами), адже ще з древніх часів відомо, що «бібліотека – це аптека для душі». 
Це справді корисно і приємно – провести свій вільний час з родиною в бібліотеці. 

Приходьте, переконайтесь і запевняю - не пожалкуєте!


Олена Мартюшова,
заступник директора Сумської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар