середу, 9 грудня 2015 р.

Новорічний hand-made


 Якщо у вас живе дух творчості і
ви любите все незвичайне, то ці книги – для вас! :)







Наближаються новорічні та різдвяні свята, яких чекають діти та дорослі: з подарунками, ласощами, казками, концертами, прикрашеними ялинками. Свята, на які загадують бажання, мріють, жадають побачити різні дива і обов’язково прагнуть бути щасливими.

Зробити свята яскравими та незабутніми під силу кожному. Потрібно лише бажання, фантазія і трішечки терпіння. 

А цікаві ідеї можна знайти в книгах, які пропонує відділ літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка:

  • Необыкновенные елочные игрушки из обыкновенных материалов/ Татьяна Лаптева. – М.: Эксмо, 2010. – 64 с.: ил. – (Азбука рукоделия).


Виготовленням ялинкових прикрас люди займалися з давніх часів, і досі це заняття не застаріло. Дизайнери із задоволенням вигадують все нові іграшки для того, щоб зробити новорічну ялинку ще красивішою і оригінальнішою.

Якщо і у вас живе дух творчості і ви любите займатися рукоділлям, то ця книга – для вас. Разом з відомим дизайнером і декоратором Тетяною Лаптєвій ви легко і просто зможете створити ялинкові прикраси, завдяки яким ваша ялинка стане незвичайною, а Новий Рік по-справжньому чарівним!

  • Маскарадні костюми / Д. Бренд та ін.; Пер. з англ. В. Наливаної. – К.: Країна Мрій, 2007. – 48 с.: іл. – (Серія «Стильна штучка»).




Не обов'язково, готуючись до вечірки в школі або до ранку в дитячому садочку, купувати чи брати на прокат дорогі костюми. За пару годин можна власноруч створити неповторний образ: казкової феї, відьмочки, скелета, принцеси, пірата чи лицаря. Пропоновані костюми виготовляються з речей, які ви збирались викидати на смітник: старі маечки, поліетиленові пакети, старі фіранки та простирадла тощо.

  • Вишукані подарунки/ Р. Крейг; Пер. з англ. В. Наливаної. – К.: Країна Мрій, 2007. – 48 с.: іл. 




Усі ми полюбляємо отримувати подарунки, а деякі з нас – робити їх власноруч і дарувати друзям і родичам. Ця книга саме для таких. Автор ділиться цікавими ідеями, наприклад, як створити іграшку із звичайної шкарпетки або стильні конверти з прочитаних журналів. Ви переконаєтесь, що з простих речей можна зробити дещо неординарне та навіть чарівне.

  • Дозвілля цілий рік/ Пер. з фр. С. Колесник – Х.: Прінт-Сервіс, 2010. – 208 с.


 


Батьки та діти знайдуть у книзі близько 200 чудових ідей з майстрування, гримування, перевдягання, а також виробів, що можна легко зробити власноруч з родиною або з друзями у школі. Підручні матеріали, придатні для виготовлення цікавих речей, не зашкодять сімейному бюджету. 

Окремий розділ книги присвячено святкуванню Нового року та Різдва – виготовленню різдвяних віночків та календаря, запашних ялинкових прикрас, новорічних подарунків. 

До кожної моделі подано перелік необхідних матеріалів, викрійки та докладні пояснення щодо техніки виконання, проте, автори залишають кожному простір для власної фантазії та творчості.

  • Капранов В., Капранов Д. Веселих свят!/ Брати Капранови – К.: Гамазин, 2014. – 104 с.: іл. 


Свято – це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята – історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації.

Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!



Подаруйте своїм близьким новорічне диво, створене власними руками! А ми із задоволенням вам в цьому допоможемо ;))

Отже, чекаємо на вас в бібліотеці!


Лебідь Т., Кузьміна О.,
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар