вівторок, 21 червня 2016 р.

15 мільйонів хвилин – це так багато і так мало!



Цікава зустріч в бібліотеці





16 червня в Сумській центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка відбулася зустріч з молодим і амбітним поетом із м.Рівне. Євген Франків, так звуть цього автора, презентував сумчанам свою першу збірку поезії під назвою «15 мільйонів хвилин».

Ця цифра не випадкова, вона означає кількість хвилин прожитого життя Євгена до першої збірки, тому хто захоче дізнатись його вік – порахуйте!




Під кожним віршем із збірки стоїть число того дня від народження Євгена, коли ця поезія ним була написана. Ось така відповідальність цієї молодої людини за кожен прожитий свій день, за кожну хвилину. Чи не варто це поваги?



Плани у молодого автора дуже великі і ставиться він до них дуже відповідально. Вже розпочав написання свого першого роману і говорить що це дуже серйозно. Планує згодом записати свої аудіовірші, бачить в цьому нагальну потребу в умовах розвитку сучасних технологій.




Просто вражає його чітке бачення свого майбутнього, погодьтесь, що це не так часто буває з молодими людьми. Це при тому, що він працює викладачем в університеті.



А ще Євген Франків вразив присутніх на зустрічі в нашій бібліотеці своєю щирістю і заглибленою вдумливістю в основні сенси сучасного життя. Було приємно спостерігати за відсутністю в його душі цинізму і примітивного нігілізму, що заполонило нині душі багатьох молодих і не дуже молодих українців.

Про себе Євген Франків сказав в поезії просто і відверто:
«Я просто той і досі ще хлопчина
Яким був у сімнадцятий свій листопад
Простір душі не скутий, щирість чинна
Любов і досі ще трима, нарощує заряд». 
 (І це було відчутно під час спілкування з ним).

Вся поезія Є.Франківа просякнута любов’ю, як і годиться для молодої людини, в чому він відверто зізнається в одній із поезій цієї збірки:
«Прости, Любове, та без тебе вже нікуди,
Бо ми усі твої прямі нащадки
Як мама ти, а ми – твої маленькі люди
Беремо із тебе прибутки і платим податки». 
Звичайно, йому ще треба багато працювати над своєю творчою майстерністю, багато чому вчитись. Євген каже, що взяв у своїй творчості за орієнтир (без копіювання і наслідування) поезію Ліни Костенко. Це добрий знак і є надія, що він може стати справжнім поетом України, а не одного рідного міста.



Суми – це 20-е місто з його Всеукраїнського туру, де поезія Євгена Франківа була презентована. Зустрічі ці, за його свідченням, в усіх містах відбуваються, в основному, в публічних бібліотеках, адже саме там збираються любителі поезії і прози.



Саме в бібліотеках є можливість всім бажаючим презентувати свої таланти. В бібліотеках є можливість безкоштовно зібратись і обговорювати свої захоплення, чим багато хто вже скористався і планує скористатись. Гарна можливість, правда? 



В подяку за таку зустріч Євген подарував читачам нашої бібліотеки свою збірку з автографом і вона буде у вільному доступі для всіх бажаючих з нею ознайомитись.


Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар