понеділок, 4 липня 2016 р.

Літературна зустріч у Бурині


Творчий десант сумських письменників




17 червня поети з літературно-мистецького клубу «Грань» Віталій Меланич, Богдана Гусак, Світлана Петренко, Зоя Пігуль, Ірина Булахова разом із членами НСПУ Григорієм Єлишевичем, Тамарою Герасименко та сумською поетесою Надією Позняк вирушили у чергову літературну мандрівку. Її ініціатором та організатором виступила Світлана Петренко. У доброму гуморі та настрої творчий десант вирушив потягом із Сум до Бурині.

Дорогих гостей до залізничної станції «Путивль» вийшов зустрічати поет, член НСПУ Віктор Осадчий. Він запропонував пішу прогулянку вулицями старовинного міста та екскурсію до місцевого краєзнавчого музею.



Подякувавши за цікаву екскурсію, збагачені новими відомостями про історичне минуле нашого краю, вирушили до літературно-мистецького центру «Світлиця», де у затишній читальній залі Буринської центральної районної бібліотеки уже було багатолюдно. На зустріч із сумськими поетами прийшли творчі люди Буринщини, для яких це була довгоочікувана й важлива в культурному значенні подія.



Ведучі заходу, директор бібліотеки Анна Лук’янцева та поет Віктор Осадчий, познайомили буринчан з гостями, коротко розповівши про їх творчість. Зі словами вдячності за теплий прийом Світлана Петренко вручила господарям заходу коровай власної випічки.



А Богдана Гусак подарувала копію автографа вірша Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати», який він зробив для поміщиці з Лебединщини, гостюючи у нашому краї якраз у ці червневі дні 1859 року.



А потім присутні мали змогу насолодитися поетичними творами Віталія Меланича, Ірини Булахової, Надії Позняк, Григорія Єлишевича, Тамари Герасименко, Богдани Гусак, Світлани Петренко, Зої Пігуль, а також піснями Богдани Гусак та Григорія Єлишевича в авторському виконанні. Не менш хвилюючим було вшанування хвилиною мовчання полеглих борців за незалежність та цілісність України.



У свою чергу щирими словами гостей вітали представники "Світлиці" Віктор Гагін, Григорій Фастівець, Лідія Кархова. Присутній на заході голова Буринської РДА Василь Бойко подякував за візит та запропонував зробити такі зустрічі регулярними, щоби відкривати для себе інших, не менш талановитих та цікавих авторів.




Непомітно пролетіла зустріч, відкривши для кожного присутнього нові грані розуміння поезії. Наостанок відбувся творчий діалог сумських та буринських поетів.




Тепер на запрошення гостей буринчани збираються до Сум. Чекаємо з нетерпінням!

 
Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар