середу, 3 серпня 2016 р.

«Стихи поэта выбирают сами...»: Авторський вечір Ірини Булахової


Слова и фразы в воздухе кружатся,
Заходят в дом к нам и за стол садятся.
Стучатся в дверь закатными часами...
Стихи поэта выбирают сами! 





Автором цих строк є талановита сумська поетеса Ірина Булахова, для якої кожен поетичний рядок – окрема історія для відвертої розмови із читачем. Сьогодні вона поділилась секретами своєї творчості, розповіла звідки до неї приходить натхнення.

Креативно-віршовано авторський вечір провела поетеса Богдана Гусак.



Кожен автор замислюється над тим, для кого і для чого пише. Його турбує те, чи буде він зрозумілим читачеві, як сприйматимуться твори через роки. Головне, не бути штучним, банальним:
Яка різниця – хто куди пішов?
Хто що сказав, і рима вже готова.
Поезія – це свято, як любов.
О, то не є розмова побутова! –
так писала Ліна Костенко. А наш знайомий улюблений поет із Бурині Віктор Осадчий висловився твердо й категорично:
Не напишу я і піввірша доти,
Допоки не заграє в жилах кров,
Коли мені від куражу до цноти
Не розтерзає розуму любов.
Для Ірини дуже важливо не зупинятися на досягнутому. Вона постійно в пошуці нового, постійно самовдосконалюється. Почавши писати російською мовою, поступово прийшла до вираження поетичної думки українською.


Віталій Меланич прочитав вірш «Жоржина» двома мовами.


Поетична ліра Ірини Булахової налаштована на різні лади. Вона є ліриком, якому до снаги розповісти про історичне минуле, оспівати красу матінки- природи, поділитися філософськими роздумами.
Мабуть усі, хто знайомий із творчістю нашої поетеси, відчув мелодику її віршів. Вони ніби самі просяться, аби їх поклали на музику. Це з успіхом зробила колежанка по перу, чудовий музикант Лариса Травнікова. Завдяки їй ми маємо 9 пісень на слова Ірини Булахової. 



У виконанні викладача музчиної школи № 2 Вікторії Васалатій звучали «Романс» і «Горюшко», «Женщина-осень», «Художник осень», «Листи».



Ірина досить швидко влилася до колективу літературно-мистецького клубу «Грань». Її твори отримали схвальні відгуки у братів по перу. А завдяки публікаціям в обласній газеті «Ярмарок» полюбилися читачам нашого краю. 

Якраз у день свого народження під час творчої поїздки до Бурині Ірина отримала посвідчення і значок члена Міжрегіональної спілки України. У неї сміливі плани. Вона бере активну участь у літературному житті міста, тож хочеться побажати нових злетів і творчих знахідок.

Богдана Гусак подарувалаїй пісню «Де моє кохання»
Ми, українці справді весела нація. Де гурт, лунають жарти й дотепні прислів’я, анекдоти й пісні. Усім відомо, що сміх продовжує життя. І тут наша Іринка не пасе задніх.



До речі, на вірш «Гостья» одна із подруг на сайті написала Ірині :
Пойду и я поставлю самовар,
Взгляну в окно на горы и долины.
Стихотворенье Ваше – чудный дар!
От всей души спасибо Вам, Ирина!
 


Поезія – це, передусім, світ почуттів. А кохання є його рушійною силою. Ліричні вірші Ірини читали її друзі по письменницькому перу: Богдана Гусак, Альбіна Батуріна, Валентина Кривенчук, Микола Балабан, Тетяна Прус, Олексій Лагутін, Ольга Суровицька, Светлана Петренко, Зоя Пігуль і член НСПУ Тамара Герасименко.




Жваво, натхненно, пісенно, під оплески родичів, друзів і колег по роботі пройшов цей чудовий вечір. Тож, сподіваємося на нові цікаві зустрічі!
 



Пресс-секретаріат
літературно-мистецького клубу «Грань
»


Немає коментарів:

Дописати коментар