понеділок, 1 серпня 2016 р.

Під стягом Поезії у «Літературній Трої»



Літературні зустрічі гранян





Про класичну античну Трою ми всі знаємо завдяки «Іліаді» Гомера. Про Трою з українським національним колоритом – від безсмертного Котляревського. А от до літературної Трої 20 липня 2016 року запросила відома сумська поетеса, член НСПУ Тамара Герасименко. Її зброя – поетичне слово, її поле бою – реальний та уявний світ, де зі злими силами борються добро, людяність, краса, гармонія, любов.


Для членів літературно-мистецького клубу «Грань» ця зустріч була довгоочікуваною і напрочуд насиченою, адже Тамара Миколаївна - бажаний гість, друг і порадник для гранян. Тож радо відгукнулися на запрошення і прийшли на ювілейне свято поезії Віталій Меланич, Микола Ремньов, Тетяна Прус, Ірина Булахова, Зоя Пігуль, Богдана Гусак, Олексій Лагутін, Ольга Суровцева, Микола Балабан, Альбіна Батуріна.




«Літературну Трою» відвідали, щоб привітати свою колежанку, письменники, члени НСПУ: Олександр Вертіль, Людмила Ромен, Віктор Скакун, Ніна Багата, Григорій Єлишевич, Анатолій Гризун.




Музичне вітання передали відома сумська композиторка Руслана Лісова, актор Василь Будянський.


 

Не залишилися осторонь і граняни. Микола Балабан проникливо прочитав інтимну лірику. Віталій Меланич, як голова клубу «Грань», виступив із вітальним словом на адресу ювілярки, власною поезією та вручив букет квітів. Його заступник, Богдана Гусак, доповнила віншування присвятою Тамарі Герасименко від імені всіх членів «Грані», подякувавши за співпрацю і дружні взаємини на творчій ниві.




Присутні гості із насолодою слухали неповторні й проникливі поезії справжньої Жінки, яка вистояла всупереч випробуванням долі, Патріотки, яка вболіває за долю свого народу, Поетеси, яка не зрадила свого покликання і йде з високо піднятою головою до читача, адже їй є що сказати.

 



Такі літературні зустрічі збагачують духовно, дозволяють по-новому дивитися на світ, розкривати власну творчу індивідуальність. У «Літературній Трої» всі відчули себе переможцями під стягом Поезії. 


Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-
мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар