середу, 5 жовтня 2016 р.

«Я пам’ятаю все!»: розумні "Посиденьки"


 

Психологічні цікавинки в бібліотеці


ПОСИДЕНЬКИ :)




Стрімко пролетіли літні місяці. Засмаглі і помолоділі члени клубу «Посиденьки» знов зустрілись в бібліотеці напередодні Дня людей похилого віку для участі в психологічному лабіринті «Нитка Аріадни».

Уважно і з цікавістю були переглянуті відео сюжети «Незвичний експеримент», «Несправний телефон» про те, як по-різному люди запам’ятовують одну і ту ж подію, розповідь. Члени клубу подивились, часом посміхались побаченому… і, несподівано для себе, самі стали об’єктами вже нашого експерименту.



Річ в тім, що ведучій засідання клубу асистували три помічниці, і ми запропонували присутнім описати зовнішність цих дівчат, які на той час вже залишили зал. Результат… як в побаченому кіно. І сміх, і гріх. 




З роками не молодіють і наш мозок потребує такого ж піклування, як і інші органи тіла. Запропонований ряд практичних рекомендацій, саме для людей похилого віку, мав за мету поліпшити їх пам’ять і увагу.




Після тесту на запам’ятовування ми провели майстер-клас із освоєння спеціальної пальцевої гімнастики і кількох тренувальних вправ на кожний день. А із змістовної бесіди члени нашого клубу дізнались про особливу дієту і страви, корисні для мозку людини.



Сподіваємось, що отримана інформація дозволить нашим панянкам в подальшому ефективніше працювати, мислити, менше стомлюватись і завжди пам’ятати, де вдома лежать окуляри і ключі :) 

Наприкінці зустрічі бібліотекарі побажали присутнім не гаяти часу, а робити зараз все можливе для покращення своєї пам’яті, щоб завжди впевнено казати оточуючим: «Я пам’ятаю все!» 


Алла Білокур,
відділ абонементу для дорослих ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар