вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Вересневі турботи гранян

 

  Зустріч у бібліотеці на День міста 



Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"




Календарне літо поступилося осені... На зміну спекотним дням прийшла помірно тепла пора. Вона покликала членів літературно-мистецького клубу до центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка саме на День міста Суми - 3 вересня, тож у всіх присутніх був особливий настрій.

Куратор клубу Антоніна Колієнко підготувала змістовну роповідь про Івана Франка, 160-річчя якого культурна громадськість відзначила наприкінці серпня. Досить пізнавальними були відомості про зв’язки Каменяра із Сумщиною. З нашим краєм його пов’язала доля дружини Ольги Хоружинської, яка проживала в Сумах, де працювала її сестра. Про це збереглися спогади членів її родини і подружжя Франко. Наочним доповненням до розповіді була виставка літератури із фондів бібліотеки.



Далі, як завжди, були підбиті підсумки роботи за попередній місяць. Граняни досить креативно попрощалися з літом 20 серпня, провівши разом із поетами й бардами Сум першу зустріч мистецького марафону «Пори року», яка мала романтичну назву «Минає знов квітчасте літо». 

З нагоди Дня Незалежності 24 серпня біля пам’ятника Т.Шевченка виступила Світлана Петренко. 31 серпня делегація сумських поетів, серед яких були члени клубу «Грань» Віталій Меланич, Ольга Воробйова, Ірина Булахова, Світлана Петренко, Зоя Пігуль, Ольга Суровицька, відвідала фестиваль «Поетична вишиванка» у Бурині.


Знову – букет гарних вражень, спілкування зі старими друзями та знайомства з новими, авторське читання поезій. Під час цього заходу Тетяна Прус отримала посвідчення й значок Спілки письменників України, з чим її привітали колеги по перу. До речі, для членів МСПУ теж, крім посвідчень, передбачено значки. Питанням з їх придбання займаються голова клубу Віталій Меланич та його заступник Ольга Воробйова.

Вересень теж обіцяє бути насиченим у плані поїздок. Серед них найближча – до Глухова на презентацію альманаху «Українська хвиля», виданого до 25-річчя незалежності України за участю поетів із «Грані» Богдани Гусак, Віталія Меланича, Віталія Симоновського, Юрія Оша, Ольги Воробйової, Юрія Плющенка, Тетяни Лісненко, Валентини Кривенчук. 



На черзі також поїздки до Ромен, які організовує Світлана Петренко, до Полтави, якою опікується Альбіна Батуріна, та до Харкова на презентацію альманаха «Харківський міст», якою займається Микола Ремньов.




Після обговорення нагальних питань перейшли до обговорення та читання нових поетичних творів.


Вони звучали з вуст Світлани Петренко, Юрія Оша, Ольги Воробйової, Луїзи Кривопішиної, Ольги Суровицької, Ірини Булахової, Богдани Гусак, Альбіни Батуріної, Тетяни Прус, Зої Пігуль, Віталія Меланича.




Уривок із роману про Антона Чехова прочитав Микола Ремньов. Валентина Кривенчук познайомила зі змістом літературно-критичної статтї про представників доби «шістдесятників».

По закінченню засідання активні члени «Грані» Світлана Петренко, Ірина Булахова, Тетяна Прус взяли участь у поетичному марафоні, присвяченому Дню міста, що відбувався поблизу міської галереї просто неба.

 
Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар