неділю, 9 жовтня 2016 р.

"Дев’ять кроків назустріч вітру" Михайла Іваська



 Поспішайте жити!

Радимо прочитати :)


Івасько М. Дев’ять кроків назустріч вітру: Роман / М. Івасько. – Х: КСД, 2016. – 208 с. 



У 2016 році вийшла друком друга книга молодого українського письменника і журналіста Михайла Іваська «Дев’ять кроків назустріч вітру». Написана вона для молоді і про молодь, тим більше, що вік автора дозволяє відчувати і вільно орієнтуватися в проблемах і життєвих колізіях свого покоління і відображати їх на папері.

Головний герой роману 17-літній Бенедикт Крех тікає з дому до великого міста, щоб ні від кого не залежати і жити за своїм розумінням. Попереду на нього чекає спілкування із новими друзями, цікавими людьми, творча співпраця з відомою співачкою й авторкою пісень Рутою Кулаковою… і кохання до чарівної і веселої дівчини Анни. 

У Бенедикта починається насичений подіями і емоціями період життя, від якого він бере все, що підказує йому юнацький максималізм. Бере…щоб потім віддати людям свої вірші, вивести з творчої кризи і депресії Руту Кулакову, помирити знайомого професора з його сином, ніжно піклуватися про кохану Анну. Бенедикт не просто живе, він поспішає жити, бо знає – невиліковна хвороба вже відраховує кожен день його перебування на цій землі, піж цим сонцем.

Книга «Дев’ять кроків назустріч вітру» сама по собі сумна і драматична і повчальна для молодих людей, які починають самостійне доросле життя. 

Герой роману Бенедикт Крех може стати для багатьох позитивним прикладом на непростому шляху до себе в роботі, творчості, стосунками з рідними і оточуючими людьми, вирішенні різних життєвих проблем. Вчинки сильної духом особистості завжди приваблюють до себе, а 17-літньої молодої людини, що змогла прожити короткий залишок яскраво, талановито, натхненно – тим більше… 

Книгою зацікавляться і молоді люди і читачі більш поважного віку. З романом Михайла Іваська «Дев’ять кроків назустріч вітру» можна ознайомитись на абонементі для дорослих ЦМБ ім. Шевченка і всіх філіях Сумської міської бібліотечної системи. 

Приходьте, читайте, спілкуйтесь! Чекаємо на вас! ;))

 
Алла Білокур,
відділ абонементу для дорослих ЦМБ ім. Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар