понеділок, 21 листопада 2016 р.

Дмитро Макляков в Сумах!


Шквал емоцій і потужна харизма





В суботу (19 листопада) у відділі літератури з мистецтва Сумської центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка присутні глядачі потрапили під шквал емоцій і потужну харизму чудового автора-виконавця з Харкова Дмитра Маклякова, який виступив з новою програмою «Если ворон в вышине…»


Дмитро – актор, співак і музикант, добре відомий далеко за межами України любителями та поціновувачами авторської пісні. Він – лауреат багатьох бардівських фестивалів, в тому числі і Міжнародного фестивалю авторської пісні «Булат», саме в Сумському театрі юного глядача двічі презентував свої авторські моно-вистави: «Жизнь без сна…» за піснями, віршами, уривками листів і щоденників Володимира Висоцького та моно-виставу «Куда сбываються мечты». Автор понад двохсот віршів і пісень. Випустив кілька своїх аудіо-альбомів.


Як абсолютно справедливо про нього пишуть на мінському порталі авторської пісні:
«Дмитро – людина невичерпного драйву і почуття гумору, чудовий поет і музикант. Колись грав в акустичній групі «DVS» (Дом восходящего солнца), але вже кілька років виступає виключно сольно; один з провідних українських бардів. Стилістика його пісень коливається від бойових фатальних речей до ліричних балад, від серйозних і гострих творів до відвертої іронії і глузування...».
У першому відділенні концерту прозвучали відомі і рідко виконувані пісні Б. Окуджави («Если ворон в вышине», «Пока земля еще вертится», «После дождичка», «Песенка о бумажном солдатике» та ін.) та пісні з репертуару В. Висоцького («Дом на семи ветрах», «Татуировка», «Очи черные, скатерть белая», «Кассандра» та ін.). Потрібно відзначити, що Дмитро у своєму виступі безумовно підтвердив по праву дане йому звання кращого сучасного виконавця пісень Володимира Висоцького.




А в другому відділенні Дмитро виконав свої власні пісні. Як написав Ігор Добровольский (керівник КАП «Булат» і організатор цієї зустрічі) у своєму відгуку: 
«…і на завершення – справжнє одкровення в авторських піснях. Коли душа нарозпашку! Коли для своїх найближчих друзів і зовсім незнайомих людей Діма виконує найкраще, найнеобхідніше, найважливіше... Так, і автобіографічна «О слухах...» – це макляковский ХІТ! Повірте – це «БОМБА»!!!»
Так, його пісня «Пусть говорят» викликала шквал емоцій і оплесків. 

Також прозвучали пісні: «Вас жизнь не била по лицу», «Нам не играть как они» і цикл пісень з моно-вистави «Старик и море»: «Рыбацкий блюз», «Песня про щастливую лодку», «Это Куба, мой мальчик».


 

Всі глядачі, безумовно, відзначили незвичайну самовіддачу і чудову артистичність виконавця! В його творчості рідкісне поєднання талановитої музики, віршів, голосу, володіння гітарою та потужної харизми! Глядачі в захваті! Діма виправдав всі очікування. 

Браво!!!

Т. Лебідь,
сектор літератури з мистецтва

Немає коментарів:

Дописати коментар