середу, 11 січня 2017 р.

Музичний подарунок на Різдво



...И неужели это я? И тридцать семь - мои взаправду?
И по откосу это я стремглав лечу к сороковым?
И мой немеркнущий апрель вливается в степенный август,
Весенних листьев торжество вплетается в осенний дым?





Прекрасний музичний подарунок під Різдво отримали читачі бібліотеки ім. Шевченка! 5 січня у відділі літератури з мистецтва відбувся концерт Олександра Шестерякова, організований керівником Клубу авторської пісні «Булат» Ігорем Добровольським спільно з бібліотекою.


Олександр Шестеряков ("Фенич") - автор і виконавець пісень, композитор. Народився в м. Ровеньки Луганської області в 1964 р., майже відразу переїхав до Магнітогорська. До 12 років жив з батьками за кордоном, спочатку в Індії, потім у Єгипті.



Перша пісня написана у 1985 р. під час служби на прикордонній заставі "Дружба" (Китайський кордон). Член журі та ведучий творчих майстерень на численних фестивалях авторської пісні. Лауреат і дипломант фестивалю ім. В. Грушина, "Петербурзького акорду", "Есхара", "Солов'їної трелі" і багатьох інших. Учасник легендарного ансамблю "Бедные родственники". Директор фестивалю АП "Солов'їна трель", фестивалю "Солов'їні хохмушки". Голова КАП "Здравстуй" (м. Курськ).

У спеціальній новорічній програмі "И неужели это я..?» прозвучали як авторські пісні Олександра, так і пісні на вірші В. Каденка, С. Каплана, В. Васильєва, В. Шендрика, Є. Чепурных, Є. Євтушенко.



Творча зустріч пройшла у формі живого спілкування з глядачами: він із задоволенням відповідав на запитання, розповідав цікаві і дивовижні історії з свого життя, ділився спогадами.




Багато теплих слів Олександр сказав про свого друга Сергія Каплана, поезія якого йому найбільш близька і на вірші якого він найбільше склав пісень. Однією з них – «Молитвой безбожника» – він і закінчив свій виступ:
Я быстрых дней не берегу.
Люблю взахлеб и на бегу.
И даже льдом не остудить горячих губ.
Любовь горит в ночном огне,
Мерцают тени на стене,
И воздух легкою золой лежит во мне.

Т. Лебідь, О. Кузьміна,
сектор літератури з мистецтва ЦМБ ім. Т. Шевченка


Немає коментарів:

Дописати коментар