середу, 1 лютого 2017 р.

Григорій Єлишевич - лауреат премії ім. С.Руданського






Сумська міська центральна бібліотека ім. Т. Шевченка щиро вітає нашого друга, активного учасника масових заходів бібліотеки, письменника-гумориста
Г.Л. Єлишевича з присвоєнням йому звання лауреата Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Степана Руданського за книгу «Гумористичний літопис» .

Бажаємо подальших творчих успіхів!

Колектив Сумської ЦМБ ім. Т. Шевченка


Григорій Єлишевич народився в 1948 році у місті Конотоп на Сумщині. Після закінчення Сумського педінституту вчителював у школах на Київщині, у Сумському районі, потім перейшов на журналістську роботу.




Григорій Єлишевич – член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України та член Асоціації діячів естрадного мистецтва.

Як автор-виконавець є лауреатом всеукраїнських конкурсів «Гуморинг-91» у Запоріжжі та інших, неодноразовим учасником фестивалю «Вишневі усмішки» у столичному палаці «Україна».

 

Він автор багатьох публікацій сатири та гумору у журналах "Перець", "Вітчизна", "Україна", альманахах "Слобожанщина", учасник фестивалю "Вишневі усмішки", "Сміхограй", "Кролевецькі рушники" та інших.

У доробку автора – вісім книжок, переважно сатири й гумору. Своїми вчителями у літературі вважає Павла Глазового і Степана Олійника: першого за соціальність і гостроту тематики, другого – за дотепність. 


"Гумористичний літопис"  Григорія Єлишевича

Необхідно зауважити, що всі книги Григорія Єлишевича є у фондах Центральної міської бібліотеки ім. Шевченка та бібліотек-філій Сумської ЦБС. Запрошуємо до прочитання!

Книги  Г.Л. Єлишевича:
  • Непроспіваний романс. - Х., 1986; 
  • Нацькований Рябко. - К., 1989; 
  • Лає мафію народ. -  Суми, 1991; 
  • Уроки малого Коки. - Суми, 1992; 
  • Щоб сміялись друзі. -  Суми, 1993; 
  • З народом заодно. - Суми, 2004; 
  • Записки смертного. - Суми, 2008.
 Джерела:


 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар