неділю, 12 лютого 2017 р.

Із творчим вогником: зустріч гранян

Зимова, але тепла :)



Літературно-мистецький клуб "ГРАНЬ"

 




Незважаючи на примхи зими - сильні снігопади, морози й тумани - 4 лютого відбулося засідання літературно-мистецького клубу «Грань». Воно почалося з представлення й виступу родинного дуету – Анатолія і Людмили Пастушенків.



Ольга Нестеренко (Марина Реух) із захопленням розповіла про творчу діяльність Людмили й Анатолія, які приїхали до Сум із Середино-Буди, порекомендувала їх як чудових виконавців естрадних та авторських пісень , що стануть окрасою будь-якого літературного заходу. 




Усі присутні з насолодою послухали віночок із романсів та пісень як у сольному, так і дуетному виконанні. Особливо припала до душі пісня на слова середино-будської поетеси Галини Майорової «Мамина калина». Схвальні відгуки на адресу гостей та фото на згадку залишили приємні враження.



Продовженням засідання була змістовна розповідь куратора клубу Антоніни Колієнко про життєвий і творчий шлях поета-емігранта Євгена Маланюка, чиє 110-річчя від дня народження відзначалося напередодні.

Вона розкрила маловідомі факти з його біографії, представила видання його творів та літературознавчих досліджень його творчості, які є у фондах бібліотеки. А також прочитала поезії Маланюка, які засвідчили не тільки його майстерність, а й тематичне розмаїття творів.



Оскільки в лютому відзначається загальновідоме свято закоханих День Валентина, цікаве повідомлення про подібне свято в українському народному календарі підготував Віталій Меланич.




Микола Ремньов, як голова Сумського обласного відділення МСПУ, підняв питання про відзначення 5-річчя його діяльності. Він запропонував підготувати й видати до травня ювілейний альманах та провести святкову презентацію. Після жвавого обговорення думки присутніх розділилися. Після врахування всіх зауважень і побажань буде вирішено, у якій формі пройде запланований захід.

Також було оголошено про видання нового номеру альманаху «Харківський міст», куди бажаючі можуть надсилати власні твори.




На завершення традиційно свої поезії й прозу представили Олексій Лагутін, Тетяна Прус, Юрій Ош, Віталій Симоновський, Микола Балабан, Альбіна Батуріна, Надія Фурзенко, Луїза Кривопішина.




Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар