четвер, 9 лютого 2017 р.

Книга про наших Героїв, або На яких прикладах виховувати наших дітей




«Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв». – вид. 2-е. К.: ТОВ «Українська прес-група», 2016. - 296 с.




До фондів міської бібліотеки ім.Т.Шевченка надійшла нова книга Бібліотеки газети «День» під назвою «Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв». 


Це книга про тих, хто не роздумуючи пішов боронити нашу землю. Про героїв війни на Сході України, про наших українців, що втрачають життя або своє здоров’я, захищаючи наше мирне і комфортне життя. Про тих, хто робить героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. 

Про силу, волю і мужність вірних присязі курсантів Севастопольського військово-морського ліцею, які заспівали Гімн України, коли їх навчальний заклад перейшов під владу загарбників. Про військового льотчика, командира Юлія Мамчура, який зі своїми бійцями без зброї, але з українськими прапорами пішов на ворожі автомати. 

Про кіборгів - захисників донецького аеропорту, про бійців батальйону імені Кульчицького, про героїчно загиблих наших захисників під Іловайськом та в інших котлах Донбасу, про фельдшера Ярослава Демедюка та інших медиків, про добровольців-«госпітальєрів» та їх начмеда 18-річну Яну Зінкевич, про волонтерів і священників на цій війні… 

Читаєш і серце розривається від болю втрат, яких ми вже зазнали. Чи можна було запобігти цій трагедії? Хто в цьому винен?

Як написала в передмові редактор газети «День»:
«Було б наївно думати, що у нинішній війні, яка триває нині на Донбасі винен лише Кремль, а Україна не підготувала для цього грунт – свідомо чи ні… Очевидно, що до трагедії, яка нині розгортається на нашій землі, Україна йшла ще за часів президентства Леоніда Кучми. Саме тоді країна відчула, що існує поділ на «своїх» і «чужих», існують кланово-олігархічні ігрища, які розщеплюють і поглинають національний «кістяк». Саме тому ми маємо тисячі загиблих Героїв, тисячі поранених Героїв… Тепер ми героїчна країна, нація, народ. Але те, що ця війна нам відкрила нас самих - це Тріумф. Чи хтось ще кілька років тому здогадувався, на що ми здатні? В яких умовах ми будемо робити Дива і Вчинки?».
Так, це нові українські герої, яких давно вже не було в нашій історії, нові характери, що продовжують славу українських козаків. Такими героями славна наша країна, славна, сильна і непереможна. Такі герої є запорукою нашої незалежності і нашої національної безпеки. Вони творять нову сильну Україну.

Ця книга ще раз переконує, що наша нація має ким гордитись і є на кого рівнятись нашому молодому поколінню. Кожен з героїв цієї книги – справжній чоловік із сильним внутрішнім стрижнем, справжній патріот, який робить справжні вчинки, за які йому ніколи не буде соромно. Ні йому, ні його рідним…

На прикладі таких героїв потрібно виховувати наших дітей.

Олена Мартюшова,
заст.директора Сумської міської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар