четвер, 4 травня 2017 р.

Марево незвіданих доріг Богдани Гусак


Так мало нам в житті для щастя треба:
Почути поклик матінки-землі,
Побачити над нею клаптик неба,
Сказати «здрастуй» в рідному селі. 
Богдана Гусак


«За маревом незвіданих доріг» - назва нової збірки талановитої поетеси Богдани Гусак, члена літературно - мистецького клубу «Грань», презентація якої відбулася в Сумській міській художній галереї. 



У передмові член НСПУ, редактор книги Тамара Герасименко написала, що живе Богдана на Лебединщині (с. Малий Вистороп), «але жодного відбитку провінціальності на цій улюбленій дітьми сільській учительці ви не знайдете – вродлива, вишукано вдягнена жінка з ліричним, замріяним і водночас сміливим поглядом цілком могла б потрапити у наше читацьке коло й зі столиці». У неї вірші «щирі, безпосередні, написані вільним, товариським серцем». 

В віршах є і пейзажна лірика, і філософські роздуми з оригінальними образами, любовна лірика і молитва Богу з подякою «за творчу іскру». 
Коли в душі цвіте весна,
Тоді дитячі в мене очі
І вирватись назовні хоче
Моя поезія ясна.


Присутній на презентації глухівський письменник Анатолій Печений розповів як він допомагав при створенні першої збірки Богдани - «Поезії душі моєї», тоді її також підтримав і Анатолій Близнюк – сумський краєзнавець і публіцист. Після першої книги почався новий зліт її творчості. І ось друга книга! 



Для Богдани «Поезія – це свято для сердець, яким реальність замала і сіра». Тепло про вірші Богдани озвався редактор, член Національної спілки письменників України Андрій Поляков.




Його вразив її голос чистий, красивий, народний – це коли вона співала пісні на свої вірші під акомпанемент Лариси Травнікової. 


Про гарні вірші Богдани і її чисту, без заздрості, душу говорив у своєму виступу відомий сумський письменник і гуморист, член Національної спілки письменників України Григорій Єлишевич. 



Як неповторний дотик до душі,
Поезія - нескорена й нетлінна:
Рядки в ній гострі, наче палаші,
Що не дають упасти на коліна.
Виступаючи гості-колеги вшанували Богдану Гусак як талановиту поетесу. Віталій Меланич, Ірина Булахова, Микола Ремньов, Світлана Петренко, Ольга Суровицька, Альбіна Батуріна, Валентина Кривенчук,Олексій Лагутін, Надія Фурзенко, Ольга Нестернко,Тетяна Прус, Зоя Пігуль,Олександр Сердюченко, Микола Балабан - всі відзначили неповторність та оригінальність поетичного стилю Богдани та із задоволенням читали її вірші.


 
 
 
 
 
 
 
 

Тепла дружня атмосфера презентації завершилася побажаннями поетесі Богдані Гусак нових творчих злетів та сподіваннями на знайомство із її наступними літературними надбаннями.



Віталій Меланич,
 керіник літературно- мистецького клубу «Грань» 

Немає коментарів:

Дописати коментар