понеділок, 15 травня 2017 р.

З першим ювілеєм!


Граняни святкують 5-річний ювілей





Цієї події члени Сумського обласного відділення МСПУ чекали п’ять років. Це очікування аж ніяк не було пасивним: за цей час було проведено близько шести десятків засідань, видано до ста найменувань книг, більшість із яких презентувалися в бібліотеках та інших закладах культури Сум, області та за її межами.

Крім презентацій, були організовані творчі зустрічі та поїздки. Про це детально викладено в численних статтях на сайті БібліоСумка Сумської центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка та на сайті Сумського обласного відділення МСПУ.



Ось так у творчих шуканнях і сплинули п’ять плідних років, які 6 травня 2017 року увінчалися святкуванням ювілею у стінах уже рідної бібліотеки. В ошатній залі зібралися члени літературно-мистецького клубу «Грань» , у рамках якого діє письменницька організація, а також поважні гості та прихильники творчості спілчан.



З емоційним піднесенням та невичерпним творчим вогником захід провела письменниця й журналістка Марина Реух (Ольга Нестеренко). Вона зізналася у щирій прихильності до всіх присутніх і закликала інших приєднатися до своєрідної «естафети любові».



Її перейняв голова Сумського обласного відділення МСПУ Микола Ремньов, який детально розповів про історію створення організації.

Свою презентацію про здобутки СОВ МСПУ у складі клубу «Грань» представила прес-секретар Богдана Гусак.



А його керівник Віталій Меланич зі словами вітання вручив значок члена МСПУ Іванові Караваю, а також оголосив про нагородження Дипломом літературної премії імені Володимира Даля за книгу «Хірург від Бога» Ольгу Воробйову та Почесними грамотами за внесок у розвиток літературного процесу та активну участь в роботі СОВ МСПУ Віталія Симоновського, Надію Фурзенко і Богдану Гусак.

Зворушливий екскурс у минуле про момент організації роботи клуб «Грань» паралельно з СОВ МСПУ лунав із вуст його незмінного куратора , завідувачки відділом абонементу Антоніни Колієнко. Вона документально підтвердила , що клуб діє при центральній міській бібліотеці ім.Т.Шевченка, а також зробила огляд виставки книжок, випущених членами клубу.




Подякувавши за високу оцінку й нагородження літературною премією за книгу «Хірург від Бога», якій віддала сім років напруженої праці, виступила Ольга Воробйова. Вона стояла біля витоків цієї організації і результатами своєї творчості продемонструвала рівень, до якого треба всім прагнути досягти.


Досить оригінальним було вітальне слово давнього друга, директора будинку-музею Антона Павловича Чехова на Луці Комарова Віктора Вікторовича, який, між іншим, запросив увесь дружний колектив продовжити ювілейні заходи в цьому культурному осередку.

Звісно, лунали численні вітальні звернення на адресу ювілярів і з інших міст.Зокрема від співголів правління МСП Володимира Спектора й Наталії Морозової-Мавроді з Луганська та голови Харківської організації Всеукраїнського творчого союзу «Конгрес літераторів України» та МСП Есміри Травіної з Харкова.

Найтепліше усі присутні зустріли поетичні вітання від корифеїв організації Олексія Усенка (Дмитра Юнака) та Івана Летюки (Івана Ліва). Оскільки обоє за станом здоров’я не змогли бути присутніми на святі, їхні побажання у віршованій формі зачитали Тамара Усенко, дружина й вірна помічниця Олексія Усенка, та Валентина Кривенчук.

Оптимізмом і вірою в майбутнє віє від рядків Дмитра Юнака:
Навічно слався наша СПІЛКА,
Як золотого часу гілка,
І єдність, щирість, гідність роду,
Як велич нашого народу!
Їм в унісон звучать одкровення Івана Ліва:
А мы творческим словом
Счастье близим к порогу,
Поэтическим словом
зажигаем сердца,
Чтобы Жизнь стала проще,
Чтобы верили Богу.
И в призвании нашем
Мы пойдём до конца!
Дружними оплесками поетичне вітання на адресу МСПУ Миколи Балабана зустріли Микола Ремньов, Ольга Нестеренко, Віталій Меланич, Іван Каравай, Валентина Кривенчук, Олександр Сердюченко, Юрій Лагутін, Ольга Воробйова, Надія Фурзенко,Ірина Булахова, Богдана Гусак, Зоя Пігуль, Жанна Гапеєва, Тетяна Прус.

Окрасою свята стали виступи сумських авторів та виконавців Юрія Добровольського та Анатолія Пастушенка.




Колективне фото напам’ять уже стало історією, у якій відбився 5-річний ювілей ще молодої організації, яка дає крила тим, хто має талант і бажання долучитися до літературного життя рідного краю.

 


Хотілося б ще додати, що все урочисте засідання клубу "ГРАНЬ" зафільмував відомий сумський відеоблогер Микола Рожкін. Він виклав відео "Признание в любви: заседание сумского отделения МСПУ по случаю 5-летия своей деятельности" на своєму каналі в YouTube, за що ми йому дуже вдячні Тож, запрошуємо всіх бажаючих передивитись фільм! :)

Богдана Гусак,
прес-секретар літературно-мистецького клубу «Грань»

Немає коментарів:

Дописати коментар