середу, 8 липня 2020 р.

Книги Сергія Гридіна в нашій бібліотеці


Шановні юні читачі!
Сьогодні свій день народження святкує улюблений письменник української малечі і підлітків Сергій ГРИДІН.

Весь вільний час він присвячує літературній творчості.








Взагалі-то, Сергій Гридін закінчив економічний факультет Рівненського інституту інженерів водного господарства. Нині працює в галузі бухгалтерії та економіки. Під час однієї з перевірок на роботі захотів відірватися від реальності й поринути у світ, далекий від законів про корупцію, бухгалтерської документації та в’їдливих контролерів.
«… Перша книга з’явилася, коли моєму сину було одинадцять років, я намагався таким чином залучити його до читання, привити йому любов до цього процесу. Коли перша книга вийшла і я почув позитивні відгуки, то незабаром з’явилась вже друга, третя, а зараз вже друкується сьома і пишеться восьма…»
Сергій Гридін є автором книг для дітей молодшого віку: «Кігтик Ковбаско» та дитячої трилогії про комп’ютерного віруса Федька:«Федько, прибулець з інтернету, «Федько у віртуальному місті, «Федько у пошуках чупакабри, а також книг для підлітків «Не такий», «Незрозумілі», «Не ангел».
«Найважче, як на мене, писати книжки саме для підлітків, дитячі книжки простіше писати, бо всі ми колись були дітьми і пам’ятаємо себе якраз у дитячому віці. А підлітки змінюються весь час і змінюються із часом. І тому писати підліткові книжки найважче», - говорить письменник

Пропонуємо вашій увазі огляд книг Сергія Гридіна у фонді юнацького відділу Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка:

Сергій Гридін. Кігтик Ковбаско. Л.: Видавництво Старого Лева, 2015. - 160 с.

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у книзі «Кігтик Ковбаско».



Сергій Гридін. Федько у віртуальному місті. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2012. – 208 с.

Зовсім не підступний, а кумедний і дуже милий комп’ютерний вірус Федько – в небезпеці. Щоб визволити його з віртуального полону, друзям Сашкові, Петрикові і Марічці Петренко доведеться блукати віртуальним містом та поквитатись із наймогутнішим комп’ютерним вірусом у світі.



Сергій Гридін. Федько у пошуках Чупакабри. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2013. – 208 с.

 Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!

 


Сергій Гридін. Не-ангел : повість / Сергій Гридін. — К. : ВЦ «Академія», 2016. — 144 с. 


Іноді буває, що в душі шкребуть сусідські коти, і весь світ ніби стає проти тебе. Навіть найдорожчі й найближчі люди відвертаються і зраджують саме тоді, коли найгарячіше потрібні. І в одну мить те, що бачилося абсолютно цінним, втрачає сенс і починає здаватися фікцією, оманливим маревом. А тиск жорстоких обставин різко розмежовує життя на те, що було «до…»,і те, що відбувається «після…». Юному героєві цієї повісті випало пройти через круті випробування, але вони не зламали його.




Сергій Гридін. Незрозумілі : повість / Сергій Гридін. — К. : ВЦ «Академія», 2016. — 144 с. 

Ця повість дає змогу читачеві-підлітку зрозуміти себе й оточуючих, а також підказує правильні рішення для більшості «невирішуваних» життєвих проблем. Можна витерпіти безвихідь і дочекатися, здавалося, недосяжного кохання, якщо бути справжнім, мати друзів і відвагу постояти за них як друг, якщо вміти розуміти і ставати зрозумілішим. Такими є шлях і досвід юного героя цієї книги. 




Гридін С. Відчайдушні : повість-детектив / С. Гридін. - К. : Академія, 2017. - 128 с.

Автор відправляє читача у містичну подорож разом з Дмитром та його друзями, які намагаються провести власне розслідування, щоб вияснити, куди зникають маленькі діти з невеличкого містечка Озерне. Ця книга – саме той випадок, коли підлітки намагаються стати дорослими не через власні примхи, конфлікти або показову самостійність, а роблячи досить благородну та неймовірно небезпечну справу, якою дивують навіть професійних оперативників.


Гридін С. І паралельні перетинаються : повість / С. Гридін. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 128 с.



Хвилююча історія, присвячена проблемі підліткового самогубства через розповсюдження у соціальних мережах груп смерті.

У центрі сюжетної лінії твору постає звичайний підліток Роман – дитина з благополучної родини, яка через непорозуміння у школі та вдома вирішила вдатися до суїциду, вступивши до однієї з віртуальних «груп смерті».







Ці та інші книги улюбленого автора ви можете взяти на юнацьому  абонементі центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка.

Ви отримаєте справжнє задоволення від читання цих цікавих і корисних книг!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар