вівторок, 5 грудня 2017 р.

Кіно-вечірка в японському стилі



Минулої суботи (2 грудня) відділ літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім.Т.Шевченка зустрічав колоритну делегацію з країни вранішнього сонця. 







Мета візиту незвичайна – проведення майстер-класу по традиційній японській культурі для учасників клубу інтелектуального кіно «Кіно-диск». 



Японські гості: Галина-сан (Галина Стецька) та Лариса-сан (Лариса Булгакова) навчали наших кіно-шанувальників тонкощям чайної церемонії, розповіли і показали особливості національного одягу – кімоно.


 

Присутні ознайомилися з традиційною японською поезією – хокку, а також дізналися, хто такі, насправді, були гейші та самураї.



Щоб занурити гостей в атмосферу країни вранішнього сонця, не тільки костюми, але і аксесуари, і інтер'єр відділу мистецтв в цей вечір також був стилізований під Японію: національний прапор, японські віяла, парасольки, ліхтарі, посуд, ляльки та домашній текстиль (авторське виконання - Галина Стецька).

 


Музичним фоном звучали як сучасні композиції японських груп так і традиційна японська музика.



В якості кіно-начинки було обрано фільм відомого режисера Акіри Куросави «Тілоохоронець», який потім жваво обговорювали разом з гостями за традиційною в клубі чашкою духмяного чаю.


Родзинкою вечірки стало проведення поля чудес. 


На каверзне питання: хто з відомих українських діячів відзначився постановкою на японську тематику, наші знавці довго не могли відповісти.
 

Зрештою, коли відкрилося кілька букв, першої дала правильну відповідь Надія Запорожець: Роман Віктюк і його спектакль «Мадам Батерфляй». Вона і отримала головний приз гри – авторську ляльку від Галини Стецької. 



Ось так незвично, цікаво і пізнавально наш клуб інтелектуального кіно відзначив Рік Японії в Україні.


Т. Лебідь, 
відділ мистецтв ЦМБ ім. Т.Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар