четвер, 7 грудня 2017 р.

"Всесвіт" визначив переможців

Щорічне святкове дійство з нагоди нагородження переможців та учасників конкурсу дитячої творчості «Всесвіт очима дитини» відбулося сьогодні, 7 грудня, у відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка.





Одне з головних призначень конкурсу – розкриття творчих можливостей підростаючого покоління та підтримка талановитих дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-переселенців, а також дітей з обмеженими фізичними можливостями. Участь в подібних виставках допомагає повірити у свої сили та надихають інших дітей на власну творчість. 



Організаторами виступили Сумська міська рада, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (головний спеціаліст - Скрипченко Н.В.) та відділ літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка.




В конкурсі взяли участь сто п′ятдесят юних сумчан (віком від 7 до 17 років) з 26 творчих організацій міста (СВУМіК ім. Д. Бортнянського та дитяча студія ДПМ при ньому, ДХШ ім. М. Лисенка; Палац культури ПАТ «Сумське НВО», Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості молоді; Сумський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді; Відділення соціально-побутової адаптації інвалідів «Спільнота», Сумський будівельний коледж, а також міські загальноосвітні та спеціалізовані школи).



Було представлено майже 300 творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (живопис, графіка, декоративний розпис, народна іграшка, різьблення, вишивка, ткацтво, кераміка, витинанка, бісероплетіння, флористика, модульне орігамі, вітраж, квілінг, декупаж та інш.).

7 грудня 2017 р. відбулось підведення підсумків та урочисте закриття конкурсу, який проходив з 13 листопада по 4 грудня.

Журі мало нелегку місію серед дитячих шедеврів, які по-справжньому вразили майстерністю виконання, визначити кращі. Вибрати переможців було надскладним завданням оскільки кожна робота по-своєму унікальна і талановита. 




З їх числа професійне журі (О.М. Чередниченко – заслужений художник України, Н.Г. Латіфова – викладач СВУМіК ім. Д. Бортнянського, Т.О. Лебідь – провідний бібліотекар відділу мистецтв) визначило 5 переможців, яких було нагороджено стипендією Сумської міської ради:
  • Олександра Косарич, 16 р. (Палац дітей та юнацтва) – вишивка
  • Наталія Мокренко, 14 р. (ЦЕНТУМ) – витинанка
  •  Даша Возіян, 12 р. (ССШ № 29) – різьблення
  • Аліса Мовчан, 13 р. (ЗОШ № 27) – живопис
  • Марія Головач, 17 р. (СВУМіК ім. Д. Бортнянського) – декоративний розпис

Ще 30 учасників було відзначено подарунками від Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Декілька юних митців отримали спеціальні призи від бібліотеки.




За словами Олександра Чередниченка, учасники та їх керівники підійшли до конкурсу зі всією відповідальністю і підготували немало оригінальних робіт. Присутні на заході майстри народного мистецтва України Лариса Кириченко та Наталія Бабенко відзначили високий художньо-естетичний рівень більшості робіт, що надійшли на конкурс, їх позитивний погляд на світ.


З музичним вітанням учасникам конкурсу виступили учні-музиканти спеціалізованої школи № 29.




Протягом всього урочистого заходу на екрані демонструвався відеоролик з роботами учасників виставки, який підготували працівники відділу літератури з мистецтва.


Т. Лебідь, О. Кузьміна




Немає коментарів:

Дописати коментар