понеділок, 22 січня 2018 р.

“Пісенний вернісаж" Людмили Пастушенко


Чудового зимового дня, 20 січня, у відділі літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка знову лунала чарівна музика. 

В цей день подружжя Пастушенків запросили своїх друзів, колег-композиторів, місцевих поетів, членів творчих осередків, громадських організацій на свій творчий вечір, котрий назвали “Пісенний вернісаж”. 





Людмила та Анатолій Пастушенки мешкають у Сумах зовсім недавно, а ось з їх творчістю – і самобутніх композиторів пісенного жанру, і керівників народних колективів, а більше – авторів музики та виконавців пісень на вірші сумських поетів – за цей короткий проміжок часу познайомилося багато містян, а ще – мешканців деяких сіл Сумського району.



За плечима Людмили Сергіївни багаторічний досвід роботи з талановитими особистостями, бо тривалий час вона була директором Середино-Будського районного Будинку культури, однією із засновниць та активною учасницею творчого багатогранного колективу – клубу “Часопис”.



 Вона відома як талановита виконавиця сучасних пісень на музику, яку сама ж і створює. Її приємне сопрано подобається багатьом поціновувачам таких талановитих людей нашого краю.



А ще вона – вчитель музичного мистецтва в с. Верхнє Піщане, керівник дитячого вокального ансамблю “Сузір’я” при Степанівському СБК, лауреат міських фестивалів та конкурсів: “Зоряна надія”, ”Сумські зорі”, “Оспівую тебе, чарівне місто”, “На крилах пісенної Сумщини”, лауреат Міжнародного конкурсу композиторів пісенного жанру “Журавлиний ключ”, конкурсів-звітів творчих колективів “Кролевецькі рушники”, “Сумські зорі”, учасниця багатьох концертів, а знедавна ще й член обласної ГО “Паліцинська академія”. 





На цьому концерті Людмилі Пастушенко вдалося показати глядачам всі грані свого таланту: і композитора, і виконавиці, і керівника самодіяльного ансамблю, що вже встигла вона створити при Степанівському СБК “Степанівські чарівниці”. 

У приємній атмосфері бібліотечної зали “винуватців” заходу привітали з новим роком, з творчими здобутками, чудовими піснями, перш за все, поети, на слова яких пані Людмила написала чудові пісні, що вже “пішли в люди”, і виконуються на сценах міста та області. Це Людмила Ромен, Анатолій Близнюк, Галина Майорова, Людмила Мазур, Надія Фурзенко, Ольга Вакула. 



Вони побажали подружжю Пастушенків творчої наснаги, здоров’я, і висловили сподівання на подальшу творчу співпрацю. Присутні з приємністю дізналися, що і сама пані Людмила пише вірші, які з задоволенням прочитала своїм друзям:
Душі палкої переливи,
Натхнення, творчість і любов,
Чарівних звуків, мови сила
Об’єднують нас знов і знов. 
Деякі з них стають піснями, як ось “Перерваний політ”. 



У виконанні Людмили Пастушенко та квартету “Степанівські чарівниці” прозвучали чудові пісні на слова уже згаданих поетів: “Поліський край”, “Ой ця осінь”, “Снігопад”, “Медуниця”, “Квітучий травень”, “Мамина калина”, “Перше побачення” та інші.



Приємним подарунком для присутніх було виконання пані Людмилою пісень, що брали участь та ставали лауреатами міських патріотичних музичних конкурсів. Це пісні: “Моя Сумщина”, “Вечірній джаз”, “Люби свій край”, “Моя Сумщина”. 




Неочікуваним сюрпризом для слухачів стало виконання пісні “Надя-Надія” на вірші поетів Людмили Ромен та Анатолія Близнюка. Твір присвячено неоднозначній і непередбачуваній Надії Савченко – народному депутату і борцеві за визволення українських полонених.


Я упевнена, що після такого вдалого і змістовного заходу, у Людмили Пастушенко з'явиться ще більше поціновувачів її композиторського та виконавського талантів, а ще – замовників на створення нових пісень.




Отож, кажемо – до побачення, чарівлива і талановита особистосте – Людмила Пастушенко! 

Ольга Нестеренко

Немає коментарів:

Дописати коментар