понеділок, 9 квітня 2018 р.

Буктьюб по-українськи


YouTube становиться все більш демократичним. Кожен, чий смартфон дозволяє знімати відео, може створювати власні сторінки і поширювати на весь світ свої приватні шедеври...


 
YouTube – це місце різноманітних спільнот, люди в кожній з яких мають спільні інтереси. І книголюби не виняток, зокрема й українські - буктюб-спільнота на Ютюбі росте з кожним днем. З’явилося вже чимало нових імен на віртуальному небосхилі. Хоча україномовний буктьюб перебуває на стадії розвитку, проте деяких зірок на небосхилі вже добре помітно.
«Щоб книжки й читання загалом лишалося популярним, видавництвам та авторам потрібно створювати нові формати привертання уваги й кардинально змінювати підходи, буктьюб-канали — це якраз один із шляхів», - говорить Максим Сущук
Про зразкову якість говорити ще зарано, проте поступ відчутний: блогери починають використовувати мікрофони, урізноманітнювати фони, створювати цікаві врізки.

Але щоб відеоогляди книг були якісними, ґрунтовними й лаконічними, потрібно працювати не лише над якістю зовнішньої картинки, але й над власними театрально-ораторськими здібностями, а це копітка праця над собою. Ну і звісно читати багато критики, заангажовуватися у літературні події, займатися самоосвітою.

Інтернет-ресурс Читомо, присвячений книгам, видавництву і новим літературним тенденціям, вирішив розповісти про нову генерацію буктьюбу в Україні. І що важливо зазначити  всі вони з різних міст України. А ще, кожен з блогерів зробив спецогляд для Читомо, в якому радить одну книгу:  
А ще по темі сучасного буктьбу читайте:
За джерелами Інтернет

Немає коментарів:

Дописати коментар