неділю, 6 травня 2018 р.

"Вона створила театр..": спогади про Галину Рубін



Є люди, які залишають дуже помітний, навіть, незабутній, слід в житті свого міста. Такою була Галина Іванівна Рубін - засновниця і творчий керівник самодіяльної драматичної студії "Асорті" при Середина-Будському районому будинку культури. 

Спогадами про цю незвичайну людину ділиться наша читачка, активна учасниця літературно-мистецького клубу "Грань" Надія Фурзенко.



"Галина Іванівна Рубін народилася у містечку Середина-Буда Сумської області. Я вчилася з нею до восьмого класу. В пам`яті залишилися дружні теплі стосунки,
спокійна розсудливість і душевне тепло Галини Пєвнєвої (це її дівоча фамілія).



Після закінчення Середино-Будської середньої школи № 1 Галина вчилася у Ніжинському педінституті ім. М.В.Гоголя на філологічному факультеті. Отримавши диплом учителя російської мови та літератури, два роки працювала в сільській школі Житомирської області, а потім повернулася на батьківщину, у рідне Полісся.





Три роки Галина Іванівна працювала методистом у Середино-Будському РВНО. Але її приваблювала робота в школі. У Середино-Будській школі №1 Галина Іванівна викладала російську мову, літературу, художню культуру, вела уроки праці у дівчат. 



Діти любили свою обдаровану і добру вчительку. Учитель-методист, відмінник освіти, Галина Іванівна не тільки проводила уроки, а й приймала активну участь у внекласній виховній роботі школи.



Вона створила шкільну драмстудію під назвою «Бідний Йорик», в якій готувала вистави за класичними творами. Ці захоплюючі вистави – незабутнє явище школи.




Після виходу на пенсію, не зважаючи на слабке здоров`я, Галина Іванівна продовжувала активне творче життя. Вона іскусна майстриня, вишивальниця. Її роботи вражають фантазією, смаком і якістю виконання.






У 2013 році Галина Іванівна створила міську драматичну студію при районному будинку культури, яка отримала назву «Асорті», де була сценарістом і режисером. Десять надзвичайно цікавих вистав побачили мешканці міста. Побачили і полюбили. 



Писали у газету «Знамя труда» захоплені відгуки, слова подяки керівнику і аматорському акторському колективу, просили повторити вистави. Отже всі вистави йшли на «біс!» В кінці вистави глядачі скандували «Браво!» і, довго аплодуючи, не відпускали творців.





Драмстудія «Асорті» 2 рази приймала участь в обласному фестівалі-конкурсі аматорських театральних колективів. У 2015 році в конкурсі «Театральні обрії», який проходив у Сумському ТЮЗі.



Тоді був отриманий
Диплом
«Відкриття конкурсу»
за виставу
«Не судилося»,
котра була присвячена Т.Г.Шевченку. 





Виставу «Пісні княжої гори. Дві княгині» Середино-Будський творчий колектив показав на другому конкурсі у м. Лебедін, який проходив у 2017 році. 




Тут він отримав найвище визнання – Диплом «Краща вистава». Ці відзнаки говорять про високий рівень майстерності у підготовці вистав.





Галина Іванівна була творчою людиною. Вона померла у 2017 році, але залишила добру пам`ять і плоди своєї праці: мудрі уроки, 10 чудових вистав, незвичайні вишиванки та театральні костюми, фантастичні вироби, вірші (які вона не хотіла друкувати), добрі поради, якими Галина Іванівна охоче ділилася з людьми – весь свій багатий духовний світ."

Надія Фурзенко,
літературно-мистецький клуб "Грань"




"І мене в сім’ї великій..."

Вистава самодіяльної драматичної студії "Асорті"
(м. Середина-Буда Сумської обл.),
присвячена Тарасу Шевченко


 


!!!  Шановні наші читачі, якщо вам (або вашим близьким, друзям…) є що розповісти про себе або своїх знайомих, і вони не проти, щоб про них дізналися інші, то запрошуємо вас до співпраці! Ми розмістимо вашу ілюстровану розповідь на нашому блозі.

Чекаємо на вас, цікаві співрозмовники!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар