вівторок, 13 листопада 2018 р.

Книги, мода та дизайн одягу



Ніхто не стане сперечатися, що і книги, і бібліотеки - це розумно, цікаво і творчо.

Як виявляється, це ще і модно, бо вони можуть слугувати не тільки для навчання і розваги, а бути брендовим знаком відомих дизанерів.




Традиція проведення модних показів, фотозйомок та інших світських заходів існує в багатьох великих бібліотеках світу. Найкрасивіші та найвідоміші бібліотеки Європи та Америки надають зали для модельєрів, фотографів, музикантів та художників.

Демонстрації модних колекцій найвідоміших світових брендів, таких як Мало, Енн 
Клейн, Y & K, Dolce&Gabbana та інших регулярно проходять в залах Нью-Йоркської публічної бібліотеки, Бібліотеці Оксфордського університету, Британській бібліотеці і, навіть, в Бібліотеці Конгреса США та інших визначних бібліотеках світу.


Фото с сайта boscofamily.ru


Ось наприклад, на показі першої колекції одягу, створеної в рамках співробітництва спортивного роду Puma із співачкою Ріанною, яка була представлена навесні 2017 року в Національній французькій бібліотеці в Парижі,  моделі читали книги (!) та представляли одяг на імпровізованих подіумах, схожихі на бібліотечні столи із зеленими лампами.


Фото с показа Fenty Puma by Rihanna в Национальной библиотеке Франции


Як бачимо, бібліотеки все більше перетворюються із простих книгосховищ на місце, де можливо все: від читання книжок, навчання і спілкування до реалізації самих сміливих творчих задумів.

Але деяким дизайнерам і цього замало. Вони вирішили використати книги не тільки для показу одягу, а і в самому його створенні.




Так, французька дизайнерка Сільві Факон шиє сукні з такими красивими тканинами і увагою до деталей, що вони прикрасять будь-який подіум.




Вона створила лінію своїх нарядів, використовуючи в оздобленні наряду різні частини старих книг. 



Сільві Факон працювала над сукнями разом із дизайнером костюмів Морганом Е. Гросдендангом, а одяг, надихнутий напрямком стімпанк, тільки підкреслив неймовірну ексклюзивність витворів дизайнерки.






Думки з цього приводу висловлюються різні: хтось у захваті від креативу (та що там казати - сукні в стилі стімпанк і справді виходять дуже гарні), когось жахає таке "варварське ставлення до книг, тим більше старих".

А що думаєте ви? Можливо, все ж таки є якийсь сенс у такому книжковому використанні? Поділіться своїми думками у коментарях! Нам цікава ваша думка! :)



Немає коментарів:

Дописати коментар