понеділок, 28 січня 2019 р.

Онлайн-бібліотека «Ліхтар» для людей з вадами зору


Люди з вадами зору, як і всі інші читачі,
активно цікавляться літературою,
хоча проблеми з очима, зрозумілим чином, створюють цьому серйозні перешкоди. 



У такій ситуації можуть допомогти аудіокнижки. Завдяки таким приватним ініціативам, як онлайн-бібліотека для людей з вадами зору «Ліхтар», ситуація поступово змінюється на краще. 

Онлайн бібліотека аудіокниг "Ліхтар" - це спроба полегшити життя як людям із тотальною втратою зору, так і частково незрячим. В сучасному інформаційному середовищі незрячим людям вкрай важко.




Онлайн-бібліотека «Ліхтар» має чотири розділи: художня, дитяча літератури, музика та радіо. Планується додати розділ і з навчальною літературою. 

У бібліотеки є головний сайт та спеціальний сервіс для незрячих




Сайт розроблений для усіх охочих. Ним можна користуватись за допомогою миші, тоді як спеціальний сервіс зроблений для частково або повністю незрячих людей. Він також і протестований людьми з вадами зору.





Керувати ним можна за допомогою миші або клавіш. Незрячі люди майже не користуються комп’ютерними мишами, тому можливість залучити клавіатуру є надзвичайно важливою.

На головному сайті є інструкція з навігації. Незрячій людині потрібно знати 10 клавіш, щоб користуватися «Ліхтарем».

Оскільки проект почав існувати зовсім нещодавно й тримається виключно на ентузіазмі його розробників, кількість доступного контенту для прослуховування ще досить обмежена, адже створення чи публікація аудіокниги у вільному доступі – завдання досить складне й фінансово затратне. 

Докладно: Як працює перша онлайн-бібліотека для людей з вадами зору в Україні

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар