понеділок, 4 лютого 2019 р.

Разом для найкращого Інтернету


5 лютого 2019 року у світі відзначається
День безпечного Інтернету (Safer Internet Day)
під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.







Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.


Для того, щоб бути в курсі того, як цей день відзначається в світі та Україні слідкуйте за хештегами #SID2019 та #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету у соціальних мережах.

Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні запрошує долучитися до спільного проведення цього дня у вашій родині, закладі освіти, місті, організації, країні, світі:


Радимо також:


Посібник, створений молодими людьми для молоді, спрямований на вивчення прав та обов’язків в Інтернеті та заохочення до роздумів про поведінку онлайн. На всіх сторінках посібника підлітки можуть перевірити свої навички, дізнатися більше про свої права в онлайн-світі та створити інструменти.
Розробка провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей "SOS у морі Інтернету: (безпечна навігація Всесвітньою мережею для учнів 5-6 класів)". Цей ресурс призначений перш за все для самостійної роботи дітей, а виклад матеріалу - лаконічний, чіткий і зрозумілий - та доречні й виразні ілюстрації перетворять цю роботу на справжнє задоволення. Є архів повної версії цієї розробки - із працюючими інтерактивами, посиланнями, анімаціями. Посилання для скачування:
https://drive.google.com/file/d/1o8I2_UR6mOqTnrLGOsPn-nSjpz1OE48c/view?usp=sharing (Примітка: архів має обсяг 113.7MB, тож скачування триватиме доволі довго)


 

Немає коментарів:

Дописати коментар