середу, 11 вересня 2019 р.

Світлана Тараторіна отримала премію наукової фантастики

Європейське товариство наукової фантастики присудило премію The Chrysalis Awards українській письменниці за її дебютний роман "Лазарус"







Світлана Тараторіна - журналістка, переможниця конкурсів фантастичних оповідань від літературного об’єднання "Зоряна фортеця" і журналу "Стос". 2018 року її дебютний роман "Лазарус" вийшов у видавництві "КМ-букс".
"Для мене, як для фанатки жанру та авторки, це вкрай важлива нагорода. Це відзнака фендому. Свого часу "найкращий дебют" отримав поляк Роберт Вегнер чи фін Хану Раянаємі, вже добре знані й широко перекладені в Європі та англо-американському світі. Моя мрія — привезти колись Єврокон до України. Такі події не тільки підвищують статус жанру, привертають до нього увагу, а й сприяють контактам з фанатами та авторами з інших країн", – розповідає Світлана Тараторіна.
Європейське товариство наукової фантастики (European Science Fiction Society, ESFS) - недержавна неінкорпорована міжнародна організація (не має статусу юридичної особи). Організація створена 1972 року, зареєстрована в Італії і має штаб-квартиру в Генуї. Товариство, починаючи від року заснування, нагороджує у декількох номінаціях своїми нагородами ESFS Awards, яка включає Hall of Fame Awards, Achievement Awards, Chrysalis Award.

Торік до списку претендентів на здобуття нагороди потрапили українці: Сергій Жадан, Ігор Баранько, Юрій Шевела, Сергій Легеза, Олексій Жупанський, Володимир Рутківський, а Ярина Каторож стала однією з лауреаток.


Немає коментарів:

Дописати коментар